Sprint orienteering. Running around historical places.

Παρασκευή βράδυ, 19 Φεβρουαρίου 2016. Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης. Προσανατολισμός στην ιστορική άνω πόλη.
Friday night, 19th of February 2016. Upper Town of Thessaloniki. Sprint orienteering. Running around historical places.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
GREEK ORIENTEERING CLUB
(Πληροφορίες στα Αγγλικά και μετά στα Ελληνικά)

For application / Δηλώσεις συμμετοχής: 6979-851001 και greekorienteering@hotmail.com
Πληροφορίες/Information www.orienteering-greece.org

Location
Café Aethrio, Tzaheila 7 tel. 2310245981, Genti Koule, Eptapyrgion, Thessaloniki.
Καφέ Αίθριο, Τζαχείλα 7, τηλ 2310245981, Γεντί Κουλέ, Θεσσαλονίκη

Café Aethrio is located right opposite the entrance of Eptapyrgion museum (the old Eptapyrgion prison, in a beautiful and historical area. One night of sprint-orienteering and coffee drinking in the beautiful cafe Aethrio.

General Information for Sprint-orienteering:
Manual system for writing down the correct answer. There is no punching control. All competitors take part in the competition at their own risk. Organizer only provides basic medical help at the Finish area. Competitors are not insured by organizer. In case of cancellation due to facts beyond our control no liability can be accepted. All participants agree with the publication of photos taken during the event. If you don´t agree, please inform the organizers at your registration. You are kindly asked to carefully read all the organizer’s notes, including this.

Car parking: Ample space right in front of the castle Eptapyrgion.
Start Time:
Unlike road-racing and cycling races in this sport (in local events) there is no specific start time. This enables everyone to come that time he wants. The finish time is subtracted from the start time and we get the results. However in this case there will be a specific start time. The sunset is at 18.07. The start will be at 19.00 and the finish at 20.00 exactly. For every minute of delay there will be a deduction point as punishment.

Arrival instructions. Wether you approach either from the West or from the East of the city follow the ring road “Perifereiakos” and exit the motorway and turn towards Eptapyrgio. Follow the road “Antheon” wait at the lights Eptapyrgiou and turn left downwards without stopping anywhere. Continue downwards and take the first exit to the right well before you reach the street Klafthmonos. Turn right again towards the former prison Eptapyrgiou or Genti Koule. Ample parking space in front of the former prison. We do not pass through the main square of the Acropolis with the typical traditional taverns. If you come from the city center follow the road Eptapyrgiou all the way up turn right pass under Portara gate, continue straight by leaving the main square of Acropolis with the typical tavernas to the left, leave the street Klafthmonos left, continue uphill and take the next turn left towards the former prison of Eptapyrgiou (Genti Koule) which functions as a museum nowadays (in the morning).

Οδηγίες για την άφιξη
Είτε ερχόμαστε από Δυτικά είτε απο Ανατολικά ακολουθούμε τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο και στρίβουμε για Επταπύργιο. Ακολουθούμε το δρόμο Ανθέων περνάμε μπροστά απο το φανάρια του Επταπυργίου, στρίβουμε αριστερά χωρίς να σταματήσουμε πουθενά συνεχίζουμε προς τα κάτω και πριν φθάσουμε την οδό Κλαυθμώνος στρίβουμε δεξιά προς τις πρώην φυλακές Επταπυργίου. Άπλετος χώρος parking μπροστά απο τις πρώην φυλακές. Δεν περνάμε μέσα από την κεντρική πλατεία Ακροπόλεως με τις χαρακτηριστικές ταβέρνες. Αν ερχόμαστε απο το κέντρο της πόλης ακολουθούμε την οδό Επταπυργίου μέχρι επάνω περνάμε την πορτάρα με το αυτοκίνητο, περνάμε δεξιά από την κεντρική πλατεία Ακροπόλεως με τις χαρακτηριστικές ταβέρνες, αφήνουμε την οδό Κλαυθμώνος αριστερά, συνεχίζουμε ανηφορικά όλο προς τα πάνω και στην επόμενη στροφή αριστερά ακολουθούμε το δρόμο για τις πρώην φυλακές Επταπυργίου οι οποίες λειτουργούν ως μουσείο τις πρωινές ώρες.

Κόστος συμμετοχής: 4 ευρώ για όλους μικρούς και μεγάλους για ενήλικες εφόσον έχουν δηλωθεί έγκαιρα μέχρι μία εβδομαδα πιο νωρίς (διαφορετικά 5 ευρώ). Η έγκαιρη δήλωση βοηθάει αυτους που στείνουν τον αγώνα να δουλέψουν απο νωρίς και ολοκληρωμένα. Σε περίπτωση μη έγκαιρης εγγραφής το κόστος συμμετοχής αυξάνει στα 5 ευρώ! (Τα έσοδα προσπαθούν να καλύψουν τα πάγια έξοδα συντήρησης της ιστιοσελίδας, τα έξοδα αγοράς χαρτών και χαρτογράφησης, οδοιπορικά έξοδα για μετακινήσεις την περιοχή, διαφήμισης του αγώνα, ενοικίασης υλικού, αγορά απωλεσθέντος υλικού, εκτύπωσης διπλωμάτων συμμετοχής, φωτοτύπησης βασικών οδηγιών προσανατολισμού, διδασκαλίας χρήσης πυξίδας, δημιουργίας DVD από επαγγελματία σκηνοθέτιδα, έξοδα συμμετοχής στις συσκέψεις του SEEWOG, έξοδα αμοιβής λογιστών και δικηγόρων, έξοδα αλληλογραφίας, κ.α.) Δεν καλύπτει φαγητό, αναψυκτικά κ.α. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής βοηθάει την διοργάνωση. Η αχίλλειος πτέρνα των Ελληνικών διοργανώσεων είναι η μη έγκαιρη δήλωση συμμετοχής. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6979-851001 η greekorienteering@hotmail.com Η προεγγραφή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης και κατάθεση χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό της Alpha Bank 706-002101-178946. Το IBAN είναι: GR76 0140 7060 7060 0210 1178 946.

Σχόλια αγωνιζομένων. «Αρκετά θετικό το γεγονός ότι υπήρχαν διαδρομές για αρχάριους και για προχωρημένους- έτσι υπάρχει γνωριμία του αθλήματος και αυτό είναι αρκετά ενθαρρυντικό έτσι ώστε οι αρχάριοι να συνεχίσουν και να συμμετέχουν αφού μένουν ηθικά ικανοποιημένοι και διασκεδάζουν» δήλωσε ένας συμμετέχων.

Ώρα εκκίνησης:
Σε αντίθεση με τους δρόμους αντοχής και τους ποδηλατικούς αγώνες στο άθλημα του προσανατολισμού τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος εκκίνησης. Αυτό διευκολύνει τον καθένα να έρθει ότι ώρα θέλει. Ο χρόνος εκκίνησης αφαιρείται από τον χρόνο τερματισμού και βγαίνει η κατάταξη των αθλητών. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος έναρξης. Η Δύση του ηλίου είναι στις 18.07. Η εκκίνηση θα δωθεί στις 19.00 ακριβώς και η λήξη του αγωνα στις 20.00 ακριβώς. Για κάθε λεπτό καθυστέρησης θα υπάρχει τιμωρία αφαίρεσης ενός βαθμού.

Εγγραφές: από τις 18.00 π.μ. μέχρι τις 18.45 π.μ. Μετά τις 18.50 π.μ. δεν θα γίνονται εγγραφές. Με τον τρόπο αυτό προλαβαίνουν και οι διοργανωτές να εξηγήσουν τις λεπτομέρειες του αγωνα στους συμμετέχοντες. Εναλλακτικά τηλεφωνείστε στο 6979-851001 η στείλτε SMS. Χωρίς προεγγραφή δημιουργείτε σοβαρότατο πρόβλημα και καταναλώνουμε πανάκριβους χάρτες χωρίς λόγο. Οι έγχρωμοι χάρτες κοστίζουν. Όσοι προεγγραφούν θα πάρουν έγχρωμο χάρτη. Οι υπόλοιποι θα πάρουν ασπρόμαυρο χάρτη. Ο κάθε αγωνιζόμενος υποχρεούται να φέρει επάνω του φακό και στυλό. Η διοργανωτική επιτροπή δεν μοιράζει στυλούς ούτε φυσικά και φακούς. Ο κατάλληλος ρουχισμός είναι στην ευθύνη του κάθε αγωνιζομένου. Η διοργανωτική επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού αγωνιζομένου απο αυτοκίνητο.

Μέγιστος χρόνος συμμετοχής
Ο μέγιστος χρόνος συμμετοχής είναι μία ωρα. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του χρόνου σε αγώνες του εξωτερικού ο συμμετέχων χρεώνεται ποινή αφαίρεσης βαθμών. Κατά τη διάρκεια της νύχτας του αγώνα οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν κίτρινες φωσφορούχες φανέλες και να φέρουν απαραίτητα φακό. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να υπακούν στις οδηγίες των διοργανωτών για την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης.

Ρουχισμός και υλικό: Ο ρουχισμός θα πρέπει να καλύπτει όλο το σώμα και τα πόδια. Κατά τα άλλα η επιλογή ρουχισμού είναι ελεύθερη. Οι αγωνιζόμενοι που δεν συμμορφώνονται με αυτόν τον κανόνα θα αποκλείονται από τον αγώνα. Η χρήση οποιασδήποτε βοήθειας προσανατολισμού άλλη εκτός από την πυξίδα απαγορεύεται.

Η εκκίνηση: Σε πολλούς αγώνες σπριντ η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι στο ίδιο σημείο. Δεν θα υπάρχουν σημαίες ελέγχου στους σταθμούς ελέγχου πάρα μόνο διαφοροι αριθμοί πάνω σε κολόνες της ΔΕΗ, πινακίδες δρόμων, ονόματα μαγαζιών κ.α. Όλοι οι συμμετέχοντες παραμένουν μέσα στην καφτέρια και μακριά από τον χώρο του αγώνα μέχρι να έρθει η ώρα εκκίνησης τους. Ο συμμετέχων πηγαίνει στην αφετηρία η οποία είναι μπροστά στην είσοδο της καφετέριας σε όχι λιγότερο από τρία λεπτά πριν από την εκκίνηση.

Ο αγώνας, ο χάρτης και η θέση των σημείων ελέγχου: Ο αγώνας είναι κατάλληλος για ολες τις ηλικίες, το φύλο και το επίπεδο των αγωνιζομένων. Αυτή τη φορά θα διεξαχθεί μέσα στην κατοικημένη περιοχή της Ακροπόλεως και του Αγιου Παύλου Θεσσαλονίκης και στη δασωμένη περιοχή της Ατλαντίδας η οποία βρίσκεται κάτω απο τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης και βόρεια του Θέατρου Δάσους. Ο χάρτης αποτελεί λεπτομέρεια του χαρτη του Σειχ-Σου των εκδόσεων Road Editions Τα ανήλικα παιδιά θα πρέπει να ακολουθούνται απο ενήλικες. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που χρησιμοποιούνται ως σταθμοί ελέγχου θα καθορίζονται ξεκάθαρα, θα διακρίνονται από την περιβάλλουσα περιοχή και θα σημειώνονται πάνω στο χάρτη. Οι σταθμοί ελέγχου θα τοποθετούνται έτσι ώστε ο αγωνιζόμενος να μπορεί να τους εντοπίσει με μία ακρίβεια σύμφωνη με την κλίμακα του χάρτη (1:12000 σε αυτή την περίπτωση) και το σύνολο των λεπτομερειών όπως φαίνεται κοντά στον σταθμό ελέγχου. Ο σταθμός ελέγχου θα είναι ορατός απ’ όλες τις διευθύνσεις προσέγγισης εκτός εάν η περιγραφή του σημείου ελέγχου υποδεικνύει διαφορετικά. Οι σταθμοί ελέγχου θα τοποθετούνται έτσι ώστε η παρουσία των αγωνιζομένων να μην επηρεάζει την δυσκολία εύρεσης του σταθμού. Δεν θα υπάρχουν τρίπλευρες σημαίες στους σταθμούς ελέγχου.

Κάρτες ελέγχου: Οι αγωνιζόμενοι θα είναι υπεύθυνοι για την αναγραφή της σωστής απάντησης με στυλό πάνω στην κάρτα ελέγχου και στο σωστό τετράγωνο κάθε φορά. Ένας αγωνιζόμενος ο οποίος παραδίδει μία λανθασμένη ή δυσανάγνωστη κάρτα θα πρέπει να αποκλείεται από τον αγώνα εκτός κι αν ο ελεγκτής θεωρήσει ότι ο αγωνιζόμενος έχει ολοκληρώσει τη διαδρομή σωστά.

Ο τερματισμός: Θα ζητηθεί από τους αγωνιζόμενους να παραδώσουν τους χάρτες. Οι χάρτες επιστρέφονται όλοι στην γραμματεία. Το κόστος συμμετοχής δεν συμπεριλαμβάνει αγορά χάρτη. Οι τερματίσαντες δεν επιτρέπεται να επανέλθουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι να κλείσει ο αγώνας.

Βραβεία: Διπλώματα συμμετοχής θα απονέμονται σε όσους το ζητήσουν. Βραβεία θα απονείμονται στους νικητες που τερμάτισαν στίς τρείς πρώτες θέσεις των ανδρών και στις τρείς των γυναικών της μεγάλης διαδρομής εφόσον το έσοδα δεν ξεπερνούν τα έξοδα.

Αποτελέσματα: Τα προσωρινά αποτελέσματα θα αναρτηθούν στο ίντερνετ όσο γρηγορότερα γίνεται μετά το τέλος του αγώνα. Τα τελικά αποτελέσματα θα εκτυπωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται και θα δημοσιεύονται στο ίντερνετ η θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά σε όλους τους αγωνισθέντες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.