SCORE ORIENTEERING. KEDRINOS LOFOS, SALONICA

1Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Saturday, 17th of May 2017. Kedrinos Lofos, Agios Vasilios, Thessaloniki. Score orienteering. Running around interesting earth features in a forest. Δρόμος μίας ώρας, Σάββατο, 17-6-2017, Σειχ-Σου, Άγιος Βασίλειος, Φιλίππειο. Score orienteering.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ. GREEK ORIENTEERING CLUB

(Πληροφορίες στα Αγγλικά και μετά στα Ελληνικά)

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ».

 For application / Δηλώσεις συμμετοχής: 6979-851001 και greekorienteering@hotmail.com

Πληροφορίες/Information    www.orienteering-greece.org

greekorienteering@hotmail.com

General Information for Score-orienteering:

Manual system for checking the correct control point. There is of course punching control.  All competitors take part in the competition at their own risk. Organizer only provides basic medical help at the finish area. Competitors are not insured by organizer. In case of cancellation due to facts beyond our control no liability can be accepted. All participants agree with the publication of photos taken during the event. If you don´t agree, please inform the organizers at your registration.  You are kindly asked to carefully read all the organizer’s notes, including this.

Car parking: Ample space right around the church of Agios Vasilios and a kiosk some distance away from the church.

Start Time: Unlike road-racing and cycling races in this sport (in local events) there is no specific start time. This enables everyone to come any time he wants. The finish time is subtracted from the start time and we get the results. In this case there will be no specific start time. However for every minute of delay there will be a deduction point as punishment.

Arrival instructions. Whether you approach either from the West or from the East of the city follow the ring road “Perifereiakos” and exit the motorway and turn towards Filippeio Hotel. On the way to Filippeion turn towards the church of St. Basil on the righthand site where we usually organize our events and follow the indications from banners. There are indications for posters that lead to start position.

TWENTY YEARS OF ORGANIZING ORIENTEERING EVENTS IN GREECE!

How big should this sentence be before you take notice?

Οδηγίες για την άφιξη: Είτε ερχόμαστε από Δυτικά είτε από Ανατολικά ακολουθούμε τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο και στρίβουμε προς Φιλίππειο ξενοδοχείο. Στο δρόμο για Φιλίππειο στρίβουμε για την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στα δεξιά μας όπου γίνονται συνήθως οι εκδηλώσεις μας και ακολουθούμε τις ενδείξεις των αεροπανώ. Yπάρχουν ενδείξεις με αεροπανώ που οδηγούν σε θέση θέας.

Δωρεά συμμετοχής: 5 ευρώ για όλους μικρούς και μεγάλους για ενήλικες  εφόσον έχουν δηλωθεί έγκαιρα μέχρι μία εβδομάδα πιο νωρίς (διαφορετικά 7 ευρώ). Η έγκαιρη δήλωση βοηθάει αυτούς που στήνουν τον αγώνα να δουλέψουν από νωρίς και ολοκληρωμένα. Σε περίπτωση μη έγκαιρης εγγραφής η δωρεά συμμετοχής αυξάνει στα 7 ευρώ! (Τα έσοδα προσπαθούν να καλύψουν τα πάγια έξοδα συντήρησης της ιστιοσελίδας, τα έξοδα αγοράς χαρτών και χαρτογράφησης, οδοιπορικά έξοδα για μετακινήσεις την περιοχή, διαφήμισης του αγώνα, ενοικίασης υλικού, αγορά απωλεσθέντος υλικού, εκτύπωσης διπλωμάτων συμμετοχής, φωτοτύπησης βασικών οδηγιών προσανατολισμού, διδασκαλίας χρήσης πυξίδας, δημιουργίας DVD από επαγγελματία σκηνοθέτιδα, έξοδα συμμετοχής στις συσκέψεις του SEEWOG, έξοδα αμοιβής λογιστών και δικηγόρων, έξοδα αλληλογραφίας, κ.α.) Δεν καλύπτει φαγητό, αναψυκτικά κ.α. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής βοηθάει την διοργάνωση. Η αχίλλειος πτέρνα των Ελληνικών διοργανώσεων είναι η μη έγκαιρη δήλωση συμμετοχής. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6979-851001 η greekorienteering@hotmail.com Η προεγγραφή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης και κατάθεση της δωρεάς χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό της Alpha Bank 706-002101-178946. Το IBAN είναι: GR76 0140 7060 7060 0210 1178 946.

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ». ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

Σχόλια αγωνιζομένων. «Αρκετά θετικό το γεγονός ότι υπήρχαν διαδρομές για αρχάριους και για προχωρημένους- έτσι υπάρχει γνωριμία του αθλήματος και αυτό  είναι αρκετά ενθαρρυντικό  έτσι ώστε οι αρχάριοι να συνεχίσουν και να συμμετέχουν αφού μένουν ηθικά ικανοποιημένοι και διασκεδάζουν» δήλωσε ένας συμμετέχων.

Ώρα εκκίνησης: Σε αντίθεση με τους δρόμους αντοχής και τους ποδηλατικούς αγώνες στο άθλημα του προσανατολισμού τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος εκκίνησης. Αυτό διευκολύνει τον καθένα να έρθει ότι ώρα θέλει. Ο χρόνος εκκίνησης αφαιρείται από τον  χρόνο τερματισμού και βγαίνει η κατάταξη των αθλητών. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος έναρξης. Εκκίνηση οποιαδήποτε ώρα από τις 10.00 μέχρι τις 12.00. Για κάθε λεπτό καθυστέρησης θα υπάρχει τιμωρία αφαίρεσης ενός βαθμού.

Εγγραφές: από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 12.00 π.μ. Μετά τις 12.00 π.μ. δεν θα γίνονται εγγραφές. Με τον τρόπο αυτό προλαβαίνουν και οι διοργανωτές να εξηγήσουν τις λεπτομέρειες του αγώνα στους συμμετέχοντες και να μαζέψουν τις σημαίες πριν νυχτώσει. Εναλλακτικά τηλεφωνείστε  στο 6979-851001 η στείλτε SMS. Χωρίς προεγγραφή δημιουργείτε σοβαρότατο πρόβλημα και καταναλώνουμε πανάκριβους χάρτες χωρίς λόγο. Οι έγχρωμοι χάρτες κοστίζουν. Όσοι προεγγραφούν θα πάρουν έγχρωμο χάρτη. Οι υπόλοιποι θα πάρουν ασπρόμαυρο χάρτη. Ο κάθε αγωνιζόμενος υποχρεούται να φέρει επάνω του στυλό. Η διοργανωτική επιτροπή δεν μοιράζει στυλούς. Ο κατάλληλος ρουχισμός είναι στην ευθύνη του κάθε αγωνιζομένου. Η διοργανωτική επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού αγωνιζομένου. Εκκινήσεις μετά τις 12 π.μ. δημιουργούν σοβαρότατο πρόβλημα στο μάζεμα των σημαιών και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μας προλάβει η νύχτα αν χαθεί κάποιος. Παρακαλώ να μην έρχεσθε αργοπορημένοι.

Μέγιστος χρόνος συμμετοχής: Ο μέγιστος χρόνος συμμετοχής είναι μία ώρα. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του χρόνου σε αγώνες του εξωτερικού ο συμμετέχων χρεώνεται ποινή αφαίρεσης βαθμών. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να υπακούν στις οδηγίες των διοργανωτών για την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης.

Ρουχισμός και υλικό: Ο ρουχισμός θα πρέπει να καλύπτει όλο το σώμα και τα πόδια. Κατά τα άλλα η επιλογή ρουχισμού είναι ελεύθερη. Οι αγωνιζόμενοι που δεν συμμορφώνονται με αυτόν τον κανόνα θα αποκλείονται από τον αγώνα.  Η χρήση οποιασδήποτε βοήθειας προσανατολισμού άλλη εκτός από την πυξίδα απαγορεύεται.

Η εκκίνηση: Σε πολλούς αγώνες σπριντ η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι στο ίδιο σημείο.  Θα υπάρχουν σημαίες ελέγχου στους σταθμούς ελέγχου.

 

Ο αγώνας, και η θέση των σημείων ελέγχου: Ο αγώνας είναι κατάλληλος για ολες τις ηλικίες, το φύλο και το επίπεδο των αγωνιζομένων.  Αυτή τη φορά θα διεξαχθεί μέσα στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου Θεσσαλονίκης η οποία βρίσκεται πάνω από τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης. Τα ανήλικα παιδιά θα πρέπει να ακολουθούνται από ενήλικες. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που χρησιμοποιούνται ως σταθμοί ελέγχου θα καθορίζονται ξεκάθαρα, θα διακρίνονται από την περιβάλλουσα περιοχή και θα σημειώνονται πάνω στο χάρτη. Οι σταθμοί ελέγχου θα τοποθετούνται έτσι ώστε ο αγωνιζόμενος να μπορεί να τους εντοπίσει με μία ακρίβεια σύμφωνη με την κλίμακα του χάρτη (1:7500 σε αυτή την περίπτωση) και το σύνολο των λεπτομερειών όπως φαίνεται κοντά στον σταθμό ελέγχου. Ο σταθμός ελέγχου θα είναι ορατός απ’ όλες τις διευθύνσεις προσέγγισης εκτός εάν η περιγραφή του σημείου ελέγχου υποδεικνύει διαφορετικά. Οι σταθμοί ελέγχου θα τοποθετούνται έτσι ώστε η παρουσία των αγωνιζομένων να μην επηρεάζει την δυσκολία εύρεσης του σταθμού. Θα υπάρχουν τρίπλευρες σημαίες στους σταθμούς ελέγχου.

Κάρτες ελέγχου: Οι αγωνιζόμενοι θα είναι υπεύθυνοι για την διατρύπηση της κάρτας ελέγχου και στο σωστό τετράγωνο κάθε φορά. Ένας αγωνιζόμενος ο οποίος παραδίδει μία λανθασμένη ή δυσανάγνωστη κάρτα θα πρέπει να αποκλείεται από τον αγώνα εκτός κι αν ο ελεγκτής θεωρήσει ότι ο αγωνιζόμενος έχει ολοκληρώσει τη διαδρομή σωστά.

Έδαφος: Ημι-Ορεινό με κωνοφόρα δέντρα, λειβάδια με χαμηλή βλάστηση και κάποιες ανοικτές περιοχές στα πεδινά.

Τουαλέτες: Στο Σειχ-Σού Υπάρχουν αλλά είναι σε πολύ κακή κατάσταση χωρίς συντήρηση.

Πληροφορίες: στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.orienteering-greece.org.gr  Εναλλακτικά τηλεφωνείστε  στο 6979-851001 η στείλτε SMS. Περισσότερες λεπτομέρειες μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας η τηλεφωνικά. Μην έρχεστε χωρίς προειδοποίηση την τελευταία στιγμή και ανάλογα με τα κέφια της ημέρας, δημιουργείτε σοβαρό πρόβλημα στη διοργάνωση. Η σοβαρή διοργάνωση προϋποθέτει αξιόπιστους συμμετέχοντες.

Τροποποίηση κανονισμών: Η οργανωτική επιτροπή τω αγώνων έχει το δικαίωμα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων η απρόβλεπτων γεγονότων να διακόψει τον αγώνα. Σε περίπτωση διακοπής του αγώνα η κατάταξη των αθλητών γίνεται με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Χάρτες: Οι έγχρωμοι χάρτες έχουν σχεδιασθεί σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές για τον σχεδιασμό χαρτών προσανατολισμού (ISOM 2000) και είναι εκτυπωμένοι σε χαρτί 130gr/m2 μέσα σε πλαστικές θήκες. Ο χάρτης του Σειχ-Σού δημιουργήθηκε από δύο Σουηδούς χαρτογράφους και είναι της κλίμακας 1:7500. Οι επαγγελματίες Σουηδοί χαρτογράφοι πληρώθηκαν από την Σουηδική Εταιρεία προώθησης του αθλήματος WORLDWIDE ORIENTEERING PROMOTION. Στόχος της εταιρείας ήταν και είναι η προετοιμασία του χώρου ώστε να επισκεφθούν τον χώρο οι πελάτες της εταιρείας προκειμένου να συμμετάσχουν σε αγώνες προσανατολισμού. Η κλίμακα χάρτη είναι 1: 7500 δηλαδή 1 εκ.=75 μ. Ο σχεδιαστής  των διαδρομών είναι ο  Κωνσταντίνος Κουκουρής, Ph.D. Όλοι οι χάρτες επιστρέφονται στη γραμματεία.

Ο τερματισμός: Θα ζητηθεί από τους αγωνιζόμενους να παραδώσουν τους χάρτες. Οι χάρτες επιστρέφονται όλοι στην γραμματεία. Το κόστος συμμετοχής δεν συμπεριλαμβάνει αγορά χάρτη. Οι τερματίσαντες δεν επιτρέπεται να επανέλθουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι να κλείσει ο αγώνας.

Βραβεία: Διπλώματα συμμετοχής θα απονέμονται σε όσους το ζητήσουν. Βραβεία θα απονείμονται στους νικητές που τερμάτισαν στίς τρείς πρώτες θέσεις των ανδρών και στις τρείς των γυναικών  εφόσον το έσοδα δεν ξεπερνούν τα έξοδα.

Αποτελέσματα: Τα προσωρινά αποτελέσματα θα αναρτηθούν στο ίντερνετ όσο γρηγορότερα γίνεται μετά το τέλος του αγώνα. Τα τελικά αποτελέσματα θα εκτυπωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται και θα δημοσιεύονται στο ίντερνετ η θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά σε όλους τους αγωνισθέντες.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ. ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΠΟΡ. 1997-2017. ΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.