PWT Italia. Διεθνείς αγώνες προσανατολισμού στην Ελλάδα.

 

Η PWT Italia διοργανώνει διεθνείς αγώνες προσανατολισμού στην Ελλάδα μετά από τους επιτυχημένους στις Σέρρες τον Μάρτιο του 2016. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 θα διεξαχθεί αγώνας αστικού τύπου στην Πλάκα της Αθήνας με σημείο συγκέντρωσης την Πλατεία Μητροπόλεως επί της οδού Μητροπόλεως. Η εκκίνηση για τους πρώτους αθλητές θα δοθεί στις 10:00 με ‘παράθυρο’ εκκινήσεων από τις 10:00 έως τις 11:00 και ο τερματισμός θα κλείσει στις 12:00. Ο χάρτης της περιοχής είναι σε κλίμακα 1:3.500 με ισοϋψείς 2,5m.

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 θα διεξαχθεί η δεύτερη αγωνιστική μέρα στην Καλαμπάκα η οποία είναι πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο για τα βράχια των Μετεώρων και τα Μοναστήρια τους. Σημείο συγκέντρωσης και τερματισμού θα είναι η Πλατεία Ρήγα Φεραίου επί της οδού Τρικάλων καθώς και αυτός ο αγώνας θα είναι αστικού τύπου. Η εκκίνηση για τους πρώτους αθλητές θα δοθεί στις 16:00 με ‘παράθυρο’ εκκινήσεων από τις 16:00 έως τις 17:00 και ο τερματισμός θα κλείσει στις 18:00. Ο χάρτης της περιοχής είναι σε κλίμακα 1:4.000 με ισοϋψείς 5m.

Και για τις δύο αγωνιστικές ημέρες θα υπάρχουν οι παρακάτω επιλογές κατηγοριών – διαδρομών: Μ16, Μ21, Μ50, Μ60, Μ65, Μ70, Μ75, W21, W50, W60, W65, W70, Open 1. Για την χρονομέτρηση του αγώνα θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα Sport Ident. Το κόστος συμμετοχής για κάθε μία αγωνιστική ημέρα είναι : 10€, Ενοικίαση κάρτας SI 4€ και σε περίπτωση απώλειας 45€. Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές αυστηρά έως  το Σάββατο 7 Μαρτίου. Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται δεκτές. Δηλώσεις συμμετοχής στο παρακάτω e-mail : hortomaris_b@teemail.gr

Τα απαραίτητα στοιχεία δήλωσης είναι Ονοματεπώνυμο, Σύλλογος, Κατηγορία, ενοικίαση SI αγωνιστικές ημέρες. Ο κάθε αθλητής/τρια μπορεί να διαλέξει αν θα τρέξει σε μία ή και στις δύο αγωνιστικές ημέρες ελευθέρα. Μετά το πέρας των αγώνων θα γίνεται απονομή μεταλλίων και επάθλων στην περιοχή του τερματισμού. Στους αγώνες θα συμμετέχουν περισσότεροι από 120 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών από διάφορα μέρη του κόσμου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

orienteering.it/en/

Σχόλιο του υποφαινομένου

Έχοντας κάνει ήδη τη διαπίστωσή του πόσο δύσκολο είναι να πείσεις Έλληνες ενδιαφερομένους για να έρθουν να τρέξουν σε αγώνα προσανατολισμού και επίσης ότι η ΜΗ εποικοδομητική κριτική εναντίον αυτών που μάτωσαν για να έρθει το άθλημα στην Ελλάδα δεν αρκεί ο κ. Βασίλης Χορτομάρης στράφηκε σε επιχειρήσεις/οργανώσεις που ασχολούνται με το άθλημα του προσανατολισμού επαγγελματικά και οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να φέρουν μαζικά ξένους αθλουμένους στην Ελλάδα. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.