Επικοινωνια

Ονομα *

Email *

Τιτλος

Μηνημα

Για να επικοινωνήστε με τους διαχειριστές τις σελίδας η για τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με τους αγώνες η για κάποιο άλλο θέμα : Στείλτε ένα email στη διεύθυνση : greekorienteering (at) hotmail.com

Αν δεν μπορειτε να στειλετε email και δυσταζετε να συμπληρωσετε την φορμα παρακαλω σχολιαστε σε στο αρθρο που σας ενδιαφερει και θα σας απαντησουμε!

 

2 thoughts on “Επικοινωνια

 1. ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΑΒΒΙΔΟΥ
  March 22, 2021 at 3:02 pm

  Κύριε Κουκουρή, ονομάζομαι Ολυμπία Σαββίδου και είμαι συνεργάτιδα του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά. θα θέλαμε μια ενημέρωση για τον Αγωνιστικό Προσανατολισμό για να ενημερώσουμε και τον Υπουργό. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο 6948072665

 2. Konstantinos Koukouris
  August 12, 2021 at 11:19 am

  κα Ολυμπία Σαββιδου,
  Σας ευχαριστώ για το μήνυμα σας το οποίο μου είχε διαφύγει της προσοχής.
  Οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Ελλάδα ανέδειξαν μεταξύ άλλων και το θέμα της εξοικείωσης των δασοπυροσβεστών με τη γεωγραφία/τοπογραφία μιας περιοχής. Πριν από 14 χρόνια είχα γράψει με αφορμή την πυρκαγιά στην Πάρνηθα. Αντιγράφω:

  “Έλλειψη εξοικείωσης με το διάβασμα των δασικών χαρτών και κακή εκτίμηση της κατάστασης.
  Οι πρόσφατες τραγικές φωτιές του Νομού Αττικής έρχονται να μας θυμίσουν για άλλη μία φορά κάποιες πικρές αλήθειες που προέκυψαν από τις πυρκαγιές της Πάρνηθας. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ εφημερίδας «οι πυροσβέστες δεν ξέρουν την Πάρνηθα. Ούτε τους δασικούς δρόμους, αφού απαιτεί εξοικείωση το διάβασμα των δασικών χαρτών. Προτίμησαν να αποφύγουν οποιονδήποτε κίνδυνο εγκλωβισμού» (Καμπύλης, Τάκης, 2007. Τους ειδοποίησε ο δασολόγος. Ελεύθερος Τύπος, 30-6-2007. σ.3). Το 2007 ο υπεύθυνος διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας Δημήτρης Σπαθής είχε επιβεβαιώσει τον κακό συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης κατά την πυρκαγιά της Πάρνηθας. «Δεν ήξεραν οι άνθρωποι τι να κάνουν. Δεν ήξεραν πως να μπούν στο δάσος, που να φτιάξουν ζώνες, πώς να κατευθύνουν τα αεροπλάνα». Επίσης ο υπεύθυνος προγράμματος της WWF Λατσούδης (2007) είχε επισημάνει ότι η έλλειψη χαρτών αλλά και η έλλειψη εξοικείωσης με το διάβασμα των δασικών χαρτών αποτελούν σημαντικά προβλήματα: «Τι νόημα έχουν οι αντιπυρικές λωρίδες αφού δεν τις χρησιμοποίησε κανένας; Χθές μας είπαν από το στρατό ότι για να φθάσουν σε ένα σημείο έκαναν βόλτες 2,5 ώρες, για τι δεν ήξεραν που βρίσκεται. Δεν υπήρχαν χάρτες της Πάρνηθας σε όλες τις ομάδες. Ήρθαν και οχήματα από μακριά που δεν ήξεραν την περιοχή. Η φωτιά αφέθηκε να περάσει από τα δύο σημεία–κλειδιά, εκεί ήταν το έγκλημα». Με άλλα λόγια η ύπαρξη αντιπυρικών λωρίδων δεν σημαίνει απολύτως τίποτε στην πράξη εάν οι δασοπυροσβέστες και οι εθελοντές δεν γνωρίζουν τις αντιπυρικές λωρίδες.
  Στο σημείο αυτό το άθλημα του προσανατολισμού μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μία φορά ότι το orienteering είναι ένα άθλημα προσανατολισμού που χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένους και λεπτομερείς χάρτες. Θα πρέπει οι δασοπυροσβέστες να υποχρεούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα προσανατολισμού στο δάσος και να συμμετάσχουν σε ασκήσεις προσανατολισμού και εξοικείωσης με επίμαχες δασικές περιοχές.”

  Είμαι στη διάθεση σας για περισσότερες διευκρινήσεις.

  Κωνσταντινος Κουκουρής
  greekorienteering@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *