64ος αγωνας προσανατολισμού στο Χολομώντα. Ιουλιος 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

64ος  ΔΡΟΜΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ. Ιούλιος 2015.

18 χρόνια δεν είναι αρκετά χρειάζονται ολόκληρες δεκαετίες

Το 2003 έγραφα ως υπότιτλο οτι έξη χρόνια δεν είναι αρκετά χρειάζονται ολόκληρες δεκαετίες. Το 2015 ξαναέγραψα ότι 18 χρόνια δεν είναι αρκετά χρειάζονται ολόκληρες δεκαετίες. Ας προβληματισθούν ορισμένοι αφελείς και επιτήδειοι από τον χώρο του αθλήματος που πιστεύουν ότι θα κάνουν «γιουρούσι» για την διάδοση του αθλήματος. Ο αγώνας διεξήχθηκε μέσα σε ένα καταπράσινο ορεινό τοπίο με εντυπωσιακά δάση οξιάς και δρυός (βελανιδιάς). Κατά μήκος της διαδρομής υπάρχει πηγή με πόσιμο νερό. Στην περιοχή υπάρχει και περιπατητικό μονοπάτι στη Βρύση του Πασά η Τραπέζι. Το μονοπάτι αποτελεί παράκαμψη από τον επαρχιακό δρόμο Αρναίας Παλαιοκάστρου. Η εκκίνηση βρισκόνταν στον σποροπαραγωγικό χώρο της Βαλκανικής πεύκης η Χώρο δασικής γενετικής του ΑΠΘ. Στον χώρο αυτό οι φοιτητές κάνουν μελέτες και διακοπές στο δάσος.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Ζαχαρία Κιάφφα ο οποίος ήρθε στο χώρο από την Αθήνα και βοήθησε στη διεξαγωγή του αγώνα. Επίσης, να ευχαριστήσουμε θερμά Philippe Chavagnac και την σύζυγο του Michel Philippe Isabelle  οι οποίοι ήρθαν από την Αθήνα με αεροπλάνο στο Θεσσαλονίκη και από εκεί με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο έφθασαν στο χώρο του αγώνα! Πρόκειται πραγματικά για μία εξαίρετη πράξη η οποία τους τιμά αλλά ταυτόχρονα μας τιμά και εμάς ως διοργανωτές γιατί μας εμπιστεύθηκαν.

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες αναψυχής των Ελλήνων, της διάδοσης της φυσιολατρίας, και υπαίθριας διαβίωσης διοργανώσαμε τον 64o αγώνα στο βουνό Χολομώντας στη θέση Μπούκα, η Τραπέζι, η Βρύση του Πασά στις 18 Ιουλίου 2015. Στην ίδια θέση είχε διεξαχθεί στις 11 Μαϊου 2003 ο 28ος αγώνας στο βουνό Χολομώντας δηλαδή πριν από 12 χρόνια. Ορισμένοι ανιστόρητοι αφελείς και συκοφάντες από τον χώρο του αθλήματος νομίζουν ότι ξαφνικά όλα ξεκινούν τώρα ως δια μαγείας από το μηδέν. Στον αγώνα συμμετείχαν λίγα άτομα αλλά το απόλαυσαν. Στον προηγούμενο αγώνα στον Χολομώντα (στη θέση Απολυμένη Πέτρα) είχαν συμμετάσχει 37 άτομα. Αυτοί που φιλοδοξούσαν να πάνε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σκωτίας δεν ήρθαν.  Για τους ανωτέρω οι αγώνες αυτοί θα αποτελούσαν μια χρήσιμη προπόνηση.  Για την προετοιμασία του χάρτη του Χολομώντα στο παρελθόν είχαν χρειασθεί 15-20 επισκέψεις – χαρτογραφήσεις της περιοχής από τον Κωνσταντίνο Κουκουρή.

Αξίζει να επαναλάβουμε ότι μέχρι στιγμής (Ιούλιος 2015) έχουμε διοργανώσει 64 ανοικτούς αγώνες, 4 νυχτερινούς αγώνες, δυο αγώνες mountain bike orienteering και πάμπολλες ομιλίες για το κοινό σε διαφόρους χώρους και σχολεία και ένα σεμινάριο αγωνιστικού προσανατολισμού με συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως της Διεθνούς Ομοσπονδίας Προσανατολισμού η οποία ήρθε στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1999 με έξοδα της πρώην Ειδικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το δημοφιλές διεθνές άθλημα του Orienteering του οποίου η διεθνής Ομοσπονδία ιδρύθηκε το 1961 και για το οποίο διεξάγονται πρωταθλήματα από το 1922, δυστυχώς έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Μακεδονία. Να επιτέλους και κάποια δραστηριότητα, κάποιο άθλημα όπου η Μακεδονία έχει σχεδόν την αποκλειστικότητα.

Αποτελέσματα

Μεγάλη διαδρομή

Philippe Chavagnac 1:04:11

Στεφανής Πέτρος 2:17:11

Δρόσος Βαγγέλης, άκυρο

Τάνι Τσέλα και Θωμάς Κουκουρής άκυρο

Μικρή διαδρομή

Τάνι Τσέλα και Θωμάς Κουκουρής 50:19

Γιώργος και Ανδρέας Κουκουρής 57:29

Michel Philippe Isabelle not valid

Δρόσος Γιώργος άκυρο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.