Πεζοπορία και προπόνηση

Πεζοπορία και προπόνηση προσανατολισμού στον Χορτιάτη.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2022, Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί πεζοπορική ανάβαση στο βουνό Χορτιάτης και ταυτόχρονη εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε τεχνικές προσανατολισμού από τον υπογράφοντα. Απόσταση 12,7 χλμ. εάν ολοκληρωθεί η πορεία. Ενδέχεται να συντομευθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις διαθέσεις των συμμετεχόντων. Οι στόχοι είναι: η εκμάθηση νέων επιδεξιοτήτων, η αύξηση της αυτοπεποίθησης για κίνηση στο βουνό, η ασφάλεια στο βουνό, εξερεύνηση νέων περιοχών  κ.α. Δηλώσεις συμμετοχής με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο το αργότερο μέχρι Τετάρτη βράδυ 14.12.2022. Θα δωθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο. Διδάσκων: Κουκουρης Κωνσταντίνος Ph.D στη Φυσική Αγωγή από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Πρώην υπεύθυνος υπαίθριων δραστηριοτήτων στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και Σερρών. Μέλος της Ουαλικης Ένωσης προσανατολισμού. Welsh Orienteering Association.

Κόστος: 5 ευρώ για εργαζόμενους, δωρεάν για ανέργους και ανήλικους (που θα συνοδεύονται από ενήλικες). Πληρωμή την ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου. Με την αμοιβή αυτή θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν τα έξοδα συντήρησης της ιστοσελίδας (157 ευρώ τον χρόνο). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογα σεμινάρια εκμάθησης προσανατολισμού στη Βρετανία κοστίζουν 60 λίρες το άτομο!

Οι τεχνικές προσανατολισμού διδάχθηκαν και στις 20 Μαρτίου 2022 στο οροπέδιο πριν από το καταφύγιο του ΣΕΟ και ακόμη πιο πέρα. Συνολικά περπατήσαμε 12,7 χλμ. (7,57 μίλια) με υψομετρική διαφορά τα 547 μ. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άριστες και απολαύσαμε το χιόνι με ήλιο καθώς και την παρέα. Επίσης τότε συναντήσαμε παλιούς καλούς φίλους συνορειβάτες και συναδέλφισσες μέσα και γύρω από το καταφύγιο.

Προαιρετικά όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κάνει μια μικρή δωρεά στο φιλοζωικό σωματείο Απόλλων (Χάρης Καραγιαννίδης) Τράπεζα Πειραιώς, ΙΒΑΝ: GR8601722680005268098475517 για έξοδα διατροφής αδέσποτων ζώων.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.