63ος ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ, ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, Σάββατο, 21 Ιουνίου 2015

Με επιτυχία διεξήχθηκε ο 63ος δρόμος προσανατολισμού στο δάσος Αγίου Νικολάου στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών (4ος δρόμος προσανατολισμού στο δάσος Αγίου Νικολάου). Συμμετείχαν περίπου 20 άτομα. Παραδόξως, ελάχιστοι από τους συμμετέχοντες είχαν συμμετάσχει και στους προηγούμενους αγώνες στον Άγιο Γεώργιο πριν από δύο χρόνια. Σ’ αυτό βοήθησε η αμέριστη συμπαράσταση τοπικών παραγόντων και η προσωπική προσπάθεια του υποφαινόμενου. Συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν στον Δρόσο Βαγγέλη ο οποίος βοήθησε για την επιτυχή διοργάνωση των διήμερων αγώνων. Ευχαριστήρια πρέπει να δoθούν σε όσους κατοίκους του Αγίου Γεωργίου έλαβαν μέρος. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο παρελθόν χρειάσθηκαν πολλές ημέρες σκληρής εργασίας τόσο του χαρτογράφου Γκεόργκι Χατζιμίτεβ, όσο και του σχεδιαστή στο δάσος πριν από πέντε χρόνια. Η τελειότητα του χάρτη δημιούργησε αρκετές δυσκολίες στους συμμετέχοντες.
Η εκ των πρωτέρων γνωστοποίηση της άφιξης των ενδιαφερομένων στον αγώνα βοηθάει τα μέγιστα στην ομαλή διεξαγωγή. Χωρίς εκ των προτέρων γνωστοποίηση της συμμετοχής δεν γνωρίζουμε πόσους χάρτες να εκτυπώσουμε. Ορισμένοι δεν εννοούν η δεν θέλουν να το καταλάβουν. Μήπως στους αγώνες ορεινού δρόμου δεν γίνεται γνωστοποίηση της συμμετοχής και πληρωμή του κόστους συμμετοχής εκ των προτέρων; Το κόστος των έγχρωμων φωτοτυπιών η εκτυπώσεων είναι μεγάλο. Το κόστος εκτυπώσεων χαρτών και φωτοτυπιών ήταν 50 ευρώ. Κόστος το οποίο εκμηδενίζει τα έσοδα. Για ποιο λόγο δεν δηλώνουν συμμετοχή εκ των προτέρων; Ας μας πούνε για να καταλάβουμε και εμείς.
Οι διαδρομές ήταν οι ακόλουθες: 1) Μικρή διαδρομή (απόσταση περίπου 2,5 χλμ. επι χάρτου). 2) Μεσαία διαδρομή (απόσταση περίπου 3,7 χλμ. επι χάρτου). 3) Μεγάλη διαδρομή (απόσταση περίπου 4,7 χλμ. επι χάρτου). 4) Μεγάλη διαδρομή (απόσταση περίπου 5,4 χλμ. επι χάρτου για το Πρωτάθλημα). Η μικρή διαδρομή ήταν μία σκληρή αλλά εποικοδομητική εμπειρία για αρχαρίους. Νομίζω ότι η ανυπέρβλητη ομορφιά του δάσους αποζημίωσε τους κόπους όσων ήρθαν μέχρι εδώ. Χαρακτηριστικό και αυτού του αγώνα ήταν η πολυδιάσπαση της αυτοσυγκέντρωσης του διοργανωτή λόγω απουσίας έμπειρων βοηθών και συνεργατών. Χρειάζεται συνεπής, μακροχρόνια και προγραμματισμένη δουλειά στη γραμματεία για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις στου αθλήματος.
Στη μεγάλη διαδρομή ο Βασίλης Χορτομάρης επέτυχε εκπληκτικό χρόνο 1ω. 18’ αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον δρομέα μεγάλων αποστάσεων Βαγγέλη Δρόσο ο οποίος είναι καλός γνώστης της περιοχής.
Όπως αναφέρει η πρώην πρόεδρος της IOF Sue Harvey “η φύση του αθλήματος σημαίνει ότι είμαστε τελειομανείς και ότι μας αρέσει να κόβουμε γωνίες. Αυτή ακριβώς είναι η ουσία του σκεπτόμενου αθλήματος. Στους αθλητές προσανατολισμού αρέσει να βρίσκουν τον καλύτερο τρόπο για να κάνουν πράγματα σωστά. Η φύση του αθλήματος είναι να πάρει κανείς τον συντομότερο δρόμο. Δεν ανεχόμαστε την ανικανότητα. Αυτή η ποιότητα είναι ένας λόγος που έχουμε ένα πολύ υψηλό επίπεδο οργάνωσης αγώνων. Αυτό είναι που το κάνει ακόμη πιο δύσκολο για εμάς να ενσωματωθούμε με άλλους που κάνουν πράγματα διαφορετικά η που είναι ανίκανοι να κατανοήσουν την σημασία που δίνουμε σε κάποια πράγματα” (Ronnberg, 2001). Μέσα σ’ ένα στάδιο η μέσα σένα κολυμβητήριο τόσο οι αθλητές όσο και οι διοικητικοί πρέπει να το δεχθούν όπως είναι και να προσαρμοσθούν. Αντίθετα, οι αθλητές όσο και οι διοργανωτές στον χώρο του προσανατολισμού έχουν μάθει να κάνουν τα πράγματα με τον τρόπο τους. Να επαναλάβω τα λόγια της Sue Harvey για να γίνω πλήρως κατανοητός: «Δεν ανεχόμαστε την ανικανότητα. Αυτή η ποιότητα είναι ένας λόγος που έχουμε ένα πολύ υψηλό επίπεδο οργάνωσης αγώνων. Είναι δύσκολο για εμάς να ενσωματωθούμε με άλλους που κάνουν πράγματα διαφορετικά η που είναι ανίκανοι να κατανοήσουν την σημασία που δίνουμε σε κάποια πράγματα».
Με μεγαλύτερη διοργανωτική τελειότητα στο μέλλον ο Άγιος Γεώργιος Γρεβενών μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις υπαίθριων δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα ο Άγιος Γεώργιος Γρεβενών τηρεί όλες τις προδιαγραφές για την διοργάνωση διεθνών αγώνων. Η διαφήμιση των αγώνων ήταν περιορισμένη και προς την κατεύθυνση αυτή ζητάμε την συνδρομή όλων των συμμετεχόντων εάν πραγματικά ενδιαφέρονται να ριζώσει αυτό το άθλημα και στην Ελλάδα, μια από τις τελευταίες χώρες στην Ευρώπη μαζί με την Βοσνία και την Αλβανία χωρίς Ομοσπονδία χωρίς συλλόγους, χωρίς εκπαιδευτές και χωρίς μεγάλους αθλητές.

Αποτελέσματα δρόμου ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Διαδρομή Α (2,5 χιλιόμετρα)
Ανδρεάδης Αβραάμ 1:09:47
Πέτσας Χρήστος 1:20:55
Μπατάρα Αγγελική, Κολτσίδα Ελένη, Αλεξία Γιαννοπούλου 2:19:40:

Διαδρομή Β (3,7 χιλιόμετρα)
Γεωργίου Βασιλική = 1:16:04
Σμυρνοπούλου Σοφία = 1:45:31
Νάνου Δήμητρα = 1:48:31
Δερβίσης Βασίλης, Πέγιου Αγγελική = 1:50:37
Παπακωνσταντίνου Κώστας 1ω:43:23

Διαδρομή Γ (4,7 χιλιόμετρα)
Παπαγεωργίου Κυριάκος τη. 6972828788

Διαδρομή Δ (5,4 χιλιόμετρα)
Χορτομάρης Βασίλης, Σέρρες = 1:18:51
Δρόσος Βαγγέλης, Αγιος Γεώργιος = 1:40:05
Γκεβρέκης Στάθης Κομοτηνή = 1:45:39
Κατσούλης Βασίλης, Καβάλα = 2:21:33
Τσολάκης Δημήτρης, Κομοτηνή = 2:49:11
Στεφανής Πέτρος, Σέρρες = Α

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.