Αγώνας προσανατολισμού στη Θέρμη 22.10.2016

ORIENTEERING RACE–ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Σάββατο, 22-10-2016. Φράγμα Θέρμης, Δήμος Θέρμης Saturday, 22-10-2016. Thermi Dam, Thessaloniki.

 Information first in Greek and then in English.  Οδηγίες για την άφιξη στο Φράγμα Θέρμης

Εάν ερχόμαστε από Δυτικά ακολουθούμε τον περιφερειακό και συνεχίζουμε για Χαλκιδική. Στον κόμβο Θέρμης  στρίβουμε για Θέρμη, Πολύγυρο, Ιερισσό, Άγιο Όρος. Στην διασταύρωση στρίβουμε για Κεντρική πλατεία Θέρμης Περνάμε μέσα από την κεντρική πλατεία  Θέρμης και στρίβουμε δεξιά για το Φράγμα Θέρμης. Φθάνουμε σε έναν κόμβο όπου μπροστά πηγαίνουμε για το Περιβαλλοντικό πάρκο Θέρμης, αριστερά για το Πανόραμα και δεξιά για το φράγμα Θέρμης. Υπάρχουν ενδείξεις με αεροπανώ που οδηγούν στην αφετηρία πάνω από την δημοτική καφετέρια. Ο χάρτης είναι ολοκαινούργιος υψηλής ποιότητας αξίας 4000 ευρώ! Χαρτογράφοι είναι ο Βούλγαρος Valentin Garkov και ο Σέρβος Zoran Milovanovic.

Parking: Οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν το δικό τους αυτοκίνητο για να φθάσουν στον χώρο αγώνων. Οι διοργανωτές φροντίζουν να παρέχουν χώρο parking. Υπάρχει χώρος πάρκινγκ τόσο δίπλα στο Αναψυκτήριο Φράγματος Θέρμης όσο και δίπλα στη γέφυρα του Φράγματος. Παρακαλώ μοιραστείτε  τα αυτοκίνητα όπου μπορείτε.Τουαλέτες υπάρχουν μόνο μέσα στο αναψυκτήριο καθώς και στο πάρκο Περιβαλλοντικής Αγωγής απέναντι.

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ (εργαζόμενοι ενήλικες), 5 ευρώ (παιδιά) για προεγγραφή μέσω αποστολής SMS  η τηλεφωνικής επικοινωνίας η προεγγραφή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης και κατάθεση χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό της Alpha Bank μέχρι  μία εβδομάδα πριν τον αγώνα. IBAN: GR 76 0140 7060 7060 0210 1178 946. Το κόστος συμμετοχής αφορά κάθε ημέρα συμμετοχής. Για όσους επιθυμούν συμμετοχή και τις δύο ημέρες το κόστος ανέρχεται σε 15 ευρώ αντί για 20 ευρώ. Για εγγραφές την ημέρα του αγώνα 15 ευρώ (καλύπτει τα πάγια έξοδα συνδρομής στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, τα έξοδα αγοράς χαρτών και χαρτογράφησης, οδοιπορικά έξοδα για μετακινήσεις την περιοχή, διαφήμισης του αγώνα, ενοικίασης υλικού, ενοικίασης καταφυγίων, αγορά απωλεσθέντος υλικού, εκτύπωσης διπλωμάτων συμμετοχής, φωτοτύπησης βασικών οδηγιών προσανατολισμού, διδασκαλίας χρήσης πυξίδας, δημιουργίας DVD από επαγγελματία σκηνοθέτιδα, έξοδα συμμετοχής στις συσκέψεις του SEEWOG, έξοδα αλληλογραφίας, δημιουργίας και συντήρησης ιστιοσελίδας κ.α.) Δεν καλύπτει φαγητό, αναψυκτικά κ.α. Δεκτές συμμετοχές από άτομα αποδεδειγμένα χαμηλού εισοδήματος (κατόπιν συνεννόησης με τον διοργανωτή). Δηλώσεις συμμετοχής στο www.orienteeringgreece.org  Εναλλακτικά τηλεφωνείστε  στο 6979-851001 η στείλτε SMS. Χωρίς προεγγραφή δημιουργείτε σοβαρότατο πρόβλημα και καταναλώνουμε πανάκριβους χάρτες χωρίς λόγο. Η δημιουργία και μόνο ενός καινούργιου χάρτη κοστίζει 4000 ευρώ.

 Διαδρομές: Τρείς διαδρομές για αρχάριους, μεσαίους και προχωρημένους. Η συμμετοχή στην κατηγορία προχωρημένοι θα πρέπει να δηλωθεί εκ των προτέρων προκειμένου να σχεδιασθεί ο αγώνας ανάλογα με τη εμπειρία των συμμετεχόντων.

Εγγραφές: από τις 9 π.μ. μέχρι τις 12 π.μ. Μετά τις 12 π.μ. δεν θα γίνονται εγγραφές. Εκκινήσεις μετά τις 12 π.μ. δημιουργούν σοβαρότατο πρόβλημα στο μάζεμα των σημαιών και υπάρχει κίνδυνος να μας προλάβει η νύχτα αν χαθεί κάποιος. Εγγραφές γίνονται δεκτές μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος.

Έδαφος: Ημι-Ορεινό με κωνοφόρα δέντρα, λειβάδια με χαμηλή βλάστηση και κάποιες ανοικτές περιοχές στα πεδινά.

Πληροφορίες: στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.orienteering-greece.org  Εναλλακτικά τηλεφωνείστε  στο 6979-851001 η στείλτε SMS. Περισσότερες λεπτομέρειες μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας η τηλεφωνικά. Μην έρχεστε χωρίς προειδοποίηση την τελευταία στιγμή και ανάλογα με τα κέφια της ημέρας, δημιουργείτε σοβαρό πρόβλημα στη διοργάνωση. Η σοβαρή διοργάνωση προϋποθέτει αξιόπιστους συμμετέχοντες.

Τροποποίηση κανονισμών: Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων έχει το δικαίωμα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων η απρόβλεπτων γεγονότων να διακόψει τον αγώνα. Σε περίπτωση διακοπής του αγώνα η κατάταξη των αθλητών γίνεται με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Χάρτες: Οι χάρτες έχουν σχεδιασθεί σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές για τον σχεδιασμό χαρτών προσανατολισμού (ISOM 2000) και είναι εκτυπωμένοι σε χαρτί 130gr/m2 μέσα σε πλαστικές θήκες. Ο χάρτης της Θέρμης είναι καινούργιος υψηλής ποιότητας αξίας 4000 ευρώ! Χαρτογράφοι είναι ο Βούλγαρος Valentin Garkov και ο Σέρβος Zoran Milovanovic. Και σε αυτή την περίπτωση οι επαγγελματίες χαρτογράφοι πληρώθηκαν από την Σουηδική Εταιρεία προώθησης του αθλήματος WORLDWIDE ORIENTEERING PROMOTION. Η κλίμακα χάρτη είναι 1: 7500 δηλαδή 1 εκ.=75 μ. Ο σχεδιαστής  των διαδρομών είναι ο  Κωνσταντίνος Κουκουρής, Ph.D. Όλοι οι χάρτες επιστρέφονται στη γραμματεία.

Κατηγορίες αθλητών: Οι κατηγορίες είναι τρείς: αρχαρίων, μεσαίων και προχωρημένων. Στο εξωτερικό το μήκος της κούρσας διακρίνεται σε μεγάλη απόσταση, μεσαία απόσταση και σπρίντ. Στο εξωτερικό το μήκος της κούρσας δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες αρχαρίων, μεσαίων και προχωρημένων αφού υπάρχουν αρχάριοι, μεσαίοι και προχωρημένοι και στις τρείς αποστάσεις. Στην Ελλάδα όμως και για χάρη διευκόλυνσης της θλιβερής κατάστασης που επικρατεί αντιστοιχίζουμε τους αρχάριους, μεσαίους και προχωρημένους με το μήκος της κούρσας σπρίντ, μεσαία απόσταση και μεγάλη απόσταση.  Διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Διαμονή: Για όσους επιθυμούν διαμονή στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης υπάρχει το ξενοδοχείο 17 rooms με εξαιρετικά χαμηλές τιμές (μόνο 30 ευρώ το δίκλινο). Παρακαλώ επικοινωνείστε με τους διοργανωτές για εξυπηρέτηση. Κοιτάξτε στο κάτω μέρος της προκήρυξης για πληροφορίες σχετικά με τα ξενοδοχεία.

Ώρα εκκίνησης: Σε αντίθεση με τους δρόμους αντοχής και τους ποδηλατικούς αγώνες στο άθλημα του προσανατολισμού τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος εκκίνησης. Αυτό διευκολύνει τον καθένα να έρθει ότι ώρα θέλει. Ο χρόνος εκκίνησης αφαιρείται από τον  χρόνο τερματισμού και βγαίνει η κατάταξη των αθλητών. Εγγραφές: από τις 9 π.μ. μέχρι τις 12 π.μ. Μετά τις 12 π.μ. δεν θα γίνονται εγγραφές. Με τον τρόπο αυτό προλαβαίνουν και οι διοργανωτές να μαζέψουν τις σημαίες ελέγχου μετά την άφιξη και του τελευταίου δρομέα την ίδια ημέρα που γίνεται η διοργάνωση. Για τους νυχτερινούς αγώνες εγγραφές μέχρι μία ώρα πριν από τη δύση του ηλίου. Εναλλακτικά τηλεφωνείστε  στο 6979-851001 η στείλτε SMS. Χωρίς προεγγραφή δημιουργείτε σοβαρότατο πρόβλημα και καταναλώνουμε πανάκριβους χάρτες χωρίς λόγο. Οι χάρτες κοστίζουν.

 Μέγιστος χρόνος συμμετοχής: Ο μέγιστος χρόνος συμμετοχής είναι δύομισυ ώρες. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του χρόνου ο συμμετέχων ακυρώνεται. Κατά τη διάρκεια της ημέρας του αγώνα οι διοργανωτές θα φορούν κίτρινες φωσφορούχες φανέλες. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να υπακούν στις οδηγίες των διοργανωτών για την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης.

Πώς να φθάσετε στην αφετηρία. Για να φθάσετε στην αφετηρία ακολουθείστε τις ενδείξεις καθώς και την κοκκινόασπρη ταινία σήμανσης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Ρουχισμός και υλικό: Ο ρουχισμός θα πρέπει να καλύπτει όλο το σώμα και τα πόδια. Κατά τα άλλα η επιλογή ρουχισμού είναι ελεύθερη. Οι αγωνιζόμενοι που δεν συμμορφώνονται με αυτόν τον κανόνα θα αποκλείονται από τον αγώνα. Λαμβάνοντας υπόψη τη φύση του εδάφους και τις κλιματολογικές συνθήκες οι ελεγκτές μπορεί να υποχρεώσουν τους αγωνιζόμενους να μεταφέρουν αδιάβροχο μαζί τους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι που δεν συμμορφώνονται με αυτόν τον κανόνα αποκλείονται από τον αγώνα. Η χρήση οποιασδήποτε βοήθειας προσανατολισμού άλλη εκτός από την πυξίδα απαγορεύεται.

Η εκκίνηση

Σε όλους τους αγώνες κάποιου επιπέδου η εκκίνηση, το σημείο διανομής των χαρτών και οι κεντρικοί χάρτες θα πρέπει να είναι τοποθετημένοι κατά τέτοιο τρόπο που οι αγωνιζόμενοι οι οποίοι περιμένουν στην εκκίνηση να μην μπορούν να δουν την πορεία που ακολούθησαν οι προηγούμενοι δρομείς. Σε όλους τους αγώνες με έγχρωμα διακριτικά γνωρίσματα η θέση του κέντρου του τριγώνου όπως φαίνεται στον χάρτη θα πρέπει να διακρίνεται πάνω στο έδαφος με έναν σταθμό ελέγχου. Εάν χρησιμοποιούνται προ-μαρκαρισμένοι χάρτες, αντίγραφα του χάρτη (χωρίς πληροφορίες πέρα από τις διορθώσεις του χάρτη βασικές για τον αγώνα) θα επιδεικνύονται και θα είναι διαθέσιμες για μελέτη πριν την εκκίνηση. Σε ατομικούς αγώνες οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να παίρνουν τους σημειωμένους χάρτες μετά από την εκκίνηση. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να ελέγχουν για να βεβαιωθούν ότι έχουν πάρει τον σωστό χάρτη. Εάν χρησιμοποιούνται κεντρικοί χάρτες, κάθε κεντρικός χάρτης θα δείχνει α) την διαδρομή μαρκαρισμένη σύμφωνα με τους κανονισμούς, β) όλες τις σχετικές διορθώσεις, γ) τη λίστα περιγραφής των σημείων ελέγχου.Όλοι οι συμμετέχοντες παραμένουν μακριά από τον χώρο του αγώνα μέχρι να έρθει η ώρα εκκίνησης τους. Ο συμμετέχων πηγαίνει στην αφετηρία σε όχι λιγότερο από τρία λεπτά πριν από την εκκίνηση. Στην πύλη εκκίνησης ο συμμετέχων θα πρέπει να καθαρίσει την Sl-card στον σταθμό καθαρισμού (εφόσον χρησιμοποιείται σύστημα Sl-card). Στην εκκίνηση πρέπει να μαρκάρουμε την Sl-card κάρτα μας. Στον τερματισμό θα πρέπει επίσης να μαρκάρουμε την Sl-card κάρτα μας

Ο αγώνας και η θέση των σημείων ελέγχου

Ο αγώνας θα πρέπει να είναι κατάλληλος για την ηλικία, το φύλο και το επίπεδο των αγωνιζομένων που αναμένεται να πάρουν μέρος και θα πρέπει όπου αρμόζει να σχεδιάζεται σύμφωνα με τους συνιστώμενους χρόνους του αγώνα και το βαθμό τεχνικής και σωματικής δυσκολίας όπως καθορίζονται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές για τον ιδιαίτερο τύπο αγώνα. Το μήκος του αγώνα θα πρέπει να μετριέται α) χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η υψομετρική διαφορά, β) ακολουθώντας την πιο ευθεία γραμμή που μπορεί λογικά να τρέξει ο αγωνιζόμενος (π.χ. γύρω από λίμνες, περιοχές “έξω από τα όρια”, αδιάβατα φαράγγια, γκρεμούς κλπ.). γ) συμπεριλαμβάνοντας όλες τις υποχρεωτικές διαδρομές, δ) από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που χρησιμοποιούνται ως σταθμοί ελέγχου θα πρέπει να καθορίζονται ξεκάθαρα, να διακρίνονται από την περιβάλλουσα περιοχή και να σημειώνονται πάνω στο χάρτη. Οι σταθμοί ελέγχου θα πρέπει να τοποθετούνται έτσι ώστε ο αγωνιζόμενος να μπορεί να τους εντοπίσει με μία ακρίβεια σύμφωνη με την κλίμακα του χάρτη και το σύνολο των λεπτομερειών όπως φαίνεται κοντά στον σταθμό ελέγχου. Ο σταθμός ελέγχου θα πρέπει να είναι ορατός απ’ όλες τις διευθύνσεις προσέγγισης εκτός εάν η περιγραφή του σημείου ελέγχου υποδεικνύει διαφορετικά. Οι σταθμοί ελέγχου θα πρέπει να τοποθετούνται έτσι ώστε η παρουσία των αγωνιζομένων να μην επηρεάζει την δυσκολία εύρεσης του σταθμού. Οι σταθμοί ελέγχου οι οποίοι βρίσκονται σε απόσταση 50μ. ο ένας από τον άλλο δεν θα τοποθετούνται πάνω σε παρόμοια χαρακτηριστικά γνωρίσματα του εδάφους.

Ο σταθμός ελέγχου

Ο σταθμός ελέγχου θα πρέπει να είναι αναγνωρίσιμος πάνω στο έδαφος με μία τρίπλευρη σημαία της οποίας η κάθε πλευρά θα είναι κάθετη, εμβαδού 30 cm2 διαιρούμενη διαγώνια από την βάση μέχρι την κορυφή. Το αριστερό πάνω ήμισυ θα είναι λευκό και το κάτω δεξί ήμισυ συνήθως θα είναι πορτοκαλί. Ένας αριθμός μεγαλύτερος από το 30 ή δύο γράμματα θα πρέπει να φαίνεται καθαρά πάνω στη σημαία του σταθμού ελέγχου ως κωδικός του σταθμού ελέγχου. Οι αριθμοί θα πρέπει να είναι μαύροι, ύψους 5-8 cm και πλάτους 5-8 cm. Τα γράμματα ή οι αριθμοί εκείνοι οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν σύγχιση εάν διαβαστούν ανάποδα πρέπει να υπογραμμισθούν. Ο κωδικός θα πρέπει να είναι ορατός από το σημείο που βρίσκεται η συσκευή μαρκαρίσματος. Οι συσκευές μαρκαρίσματος θα πρέπει να είναι τοποθετημένες κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε οι αγωνιζόμενοι να μπορούν να διατρυπήσουν την κάρτα ελέγχου. Στα σημεία ελέγχου υπάρχει άσπρη και πορτοκαλί σημαία. Κάτω από κάθε σημαία θα υπάρχει κωδικός σε περίπτωση που ο αθλητής, αθλήτρια θελήσει να ελέγξει τη θέση του, η σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με τον διατρυπητικό μηχανισμό. Ο κωδικός θα βρίσκεται κάτω από την σημαία και όχι πάνω στην σημαία.

Κάρτες ελέγχου

Οι αγωνιζόμενοι θα είναι υπεύθυνοι για το μαρκάρισμα της κάρτας ελέγχου και στο σωστό τετράγωνο κάθε φορά. Ένας αγωνιζόμενος ο οποίος παραδίδει μία λανθασμένη ή δυσανάγνωστη κάρτα θα πρέπει να αποκλείεται από τον αγώνα εκτός κι αν ο ελεγκτής θεωρήσει ότι ο αγωνιζόμενος έχει ολοκληρώσει τη διαδρομή σωστά. Οι αγωνιζόμενοι οι οποίοι διατρυπούν την κάρτα λανθασμένα θα πρέπει να διατρυπήσουν την κάρτα ξανά με σωστό τρόπο στο τετράγωνο με την υψηλότερη αρίθμηση εάν αυτό δεν χρησιμοποιείται στον αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να αναφέρουν είναι υπεύθυνοι για τα μεταφέρουν τα γεγονότα στους επισήμους.

Ο τερματισμός: Οι τελευταίοι δρασκελισμοί προς τον τερματισμό θα πρέπει να είναι μαρκαρισμένοι με κοκκινό-ασπρη ταινία η οποία θα στενεύει καθώς πλησιάζει ο δρομέας στην τελική γραμμή. Ένα χωνί με κορδέλες το οποίο στενεύει για να εμποδίσει τους αγωνιζομένους να προσπεράσουν ο ένας τον άλλο μετά τον τερματισμό, θα οδηγεί στο σημείο συλλογής των καρτών ελέγχου. Ενδέχεται να ζητηθεί από τους αγωνιζόμενους να παραδώσουν τους χάρτες. Οι τερματίσαντες δεν επιτρέπεται να επανέλθουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι να κλείσει ο αγώνας.

Βραβεία: Βραβεία θα απονείμονται σε όλους τους συμμετέχοντες που τερμάτισαν στίς πρώτες θέσεις.

Αποτελέσματα

Τα προσωρινά αποτελέσματα θα πρέπει να αναρτηθούν όσο γρηγορότερα γίνεται μετά το τέλος του αγώνα. Τα τελικά αποτελέσματα θα αναρτώνται στην ιστιοσελίδα.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ. ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΠΟΡ. ΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Nobody in Greece could blend culture, Greek history and sport better than us!

Description of the area

The suburban forest known by the name Thermi Dam extends on the hills surrounding the town of Thermi. It occupies the southern slopes of Chortiatis mountain. The topography of the forested area is mild with an altitude ranging from 50 to 450 m while the prevailing inclinations are moderate and locally strong. All the streams that pass through the town and its suburbs spring from the forest while their waters eventually drain the Thermaikos bay.

 CLASSES: As similar to IOF Rules as possible given the limitations of the maps. Si punching system might be in use! Otherwise we will rely on the manual system.

MAPS: Coloured map the second day (scale 1:7500), black and white  map the first day (scale 1:7500), coloured road map (1:12000) for sprint orienteering.

ACCOMODATION: Various comfortable hotels with very good rates in Thessaloniki hills, Peraia or Chalkidiki. Possible longer stay prior or after the event! It’s hard to choose but we could recommend a few. For more information you could check on the following website:

https://www.tripadvisor.co.uk/SmartDeals-g1574368-Peraia_Thessaloniki_Region

1)  Hotel Aigli for 23 euros a night! Reviews rate 7.4/10. Just 10 yards from the beach, in the area of Peraia, Hotel Aigli offers rooms with free WiFi access and includes a restaurant with sea views and a snack bar. Aigli rooms are equipped with a TV, mini fridge and air conditioning, and they all have an en-suite bathroom with shower. The on-site restaurant prepares Greek and international dishes, while the snack bar serves drinks, coffees and cocktails in a stylish environment. Within proximity, guests will find restaurants, cafes and mini markets. Makedonia International Airport is 4.3 miles away, while the city centre of Thessaloniki is at 11.2 miles. This property has been on Booking.com. Hotel Rooms: 48. For more information:  http://www.booking.com/hotel/gr/aigli-perea

2) Seventeen rooms Hotel, Perea, Thermaikou 89, Peraía, Thessaloniki, Greece. Friendly family hotel. You could phone: +302392301057, +306943714835

3) Filippion Hotel, Forest of Salonica: Set in Seich Sou Forest National Park, this casual hotel is 2 km from Atatürk Museum, and 5 km from both the waterfront Aristotelous Square and the Railway Station of Thessaloniki. Address: Seich Sou Forest, ΠΑΡΚΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ, Thessaloniki 566 25, Greece. Phone:+30 231 020 3320. For more information:

https://www.google.co.uk/search?safe=active&espv=2&q=philippion+hotel+thessaloniki

MORE INFORMATION ABOUT EVENT:

www.orienteering-greece.org  e mail: greekorienteering@outlook.com

Tel. 0030- 6979851001 (in Greece) 0044- 07403504621 (in UK)

Fees: The fee for local events is 8 euros (for working adults) and 5 euros for children if pre-booked. 10 euros if there is no booking. Fees include borrowing compass and map, teaching orienteering skills for beginners, annual fee to the International Federation, replacement of lost equipment, certificate of participation etc. You could pay Alpha Bank, IBAN: GR 76 0140 7060 7060 0210 1178 946.  Alternatively you could send an SMS to 6979851001 or  (0044) 07403504621 an e-mail to greekorienteering@hotmail.com. Your registration message should include your name, club, date of birth, and route choice you would like to follow. Full return of the fee is allowed until one week before the event.

Prizes: Certificates of participation will be awarded to all participants. No medals will be awarded to international participants. Medals only for Greek participants participating in local Greek championship.

General information: Orienteering in Greece is a time of festivity and celebration. “Compared to modern sport, what prevails is not the streamlined and futurist time of record production; no “faster, higher, stronger” and no expectation of future improvements on the record. There is no training for tomorrow either” “In modern sport the production of sports results is a mirror of a new societal pattern, of an emphasis on industrial productivity. Movement and activity have been subordinated to achievement: quantified, measured, registered” (Henning Eichberg, 1991).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.