Αγώνας προσανατολισμού στον Βαβδο Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής

ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ 23-10-2016

Ο Ελληνικός Σύλλογος Αγωνιστικού Προσανατολισμού διοργανώνει και προκηρύσσει ημερήσιο αγώνα προσανατολισμού. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016.

Ελάχιστος αριθμός δρομέων για την πραγματοποίηση του αγώνα: 15. Μόνο με γραπτή δήλωση συμμετοχής μέσω SMS, email και μέχρι 15 Οκτ. 2016, και ώρα 18.00.

23 Οκτωβρίου 2016. Ημερήσιος αγώνας προσανατολισμού στο Βάβδο Γαλάτιστας στα σύνορα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Orienteering event in Vavdos, on the borders between Chalkidiki and Salonica county. At the top of the hill Profitis Elias. 23 of October 2016.

 Πρόσβαση: Εάν ερχόμαστε από Δυτική η Ανατολική Θεσσαλονίκη ακολουθούμε τον περιφερειακό προς Φοίνικα, στην συνέχεια στρίβουμε προς Χαλκιδική και στο ύψος της Θέρμης αφήνουμε την Εθνική οδό και στρίβουμε προς Πολύγυρο, Αρναία. Προσπερνάμε τα Βασιλικά, και μόλις περάσουμε και την Γαλάτιστα στο δεξί μας χέρι υπάρχει πινακίδα που γράφει Βάβδος. Ανεβαίνουμε όλη την ανηφόρα προς Βάβδο αλλά πριν βγούμε στον Βάβδο στρίβουμε αριστερά και συνεχίζουμε όλο επάνω την ανηφόρα μέχρι να βγούμε στο δάσος. Συνεχίζουμε μέχρι το πάρκινγκ του Προφήτη Ηλία. Εάν ερχόμαστε από Θράκη και Ανατολική Μακεδονία ακολουθούμε την παλιά Εθνική οδό Απροβάλτας – Θεσσαλονίκης και όχι την Εγνατία οδό.

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ για ενήλικες,  και 5 ευρώ για παιδιά (καλύπτει τα πάγια έξοδα συντήρησης της ιστιοσελίδας, έξοδα εφορίας έξοδα συντήρησης διαδικτυακού τόπου www.orienteering-greece.org.gr  έξοδα μετακίνησης στις συναντήσεις της επιτροπής ανάπτυξης του προσανατολισμού Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης, τα έξοδα αγοράς χαρτών και χαρτογράφησης, οδοιπορικά έξοδα για μετακινήσεις την περιοχή, διαφήμισης του αγώνα, ενοικίασης υλικού, αγορά απωλεσθέντος υλικού, εκτύπωσης διπλωμάτων συμμετοχής, φωτοτύπησης βασικών οδηγιών προσανατολισμού, διδασκαλίας χρήσης πυξίδας κ.α.). Για ανέργους και χαμηλά εισοδήματα επικοινωνείστε με τον διοργανωτή. Δεν καλύπτει φαγητό, αναψυκτικά κ.α. Θα προσφερθούν εδέσματα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον δέκα μέρες πρίν την εκκίνηση. Διαφορετικά βάζετε την διοργάνωση σε σοβαρή περιπέτεια. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούν οι συμμετέχοντες ότι δεν μπορούν να παίρνονται οι αποφάσεις πάντα τελευταία στιγμή.

Περιγραφή αγώνα: Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στον Βάβδο Πρόκειται για μια πανέμορφη περιοχή. Το πρωϊ οι εκκινήσεις θα δίνονται συνεχώς από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 12.00. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία για να λάβουν οδηγίες και να κάνουν το ζέσταμα τους. Ο αναμενόμενος χρόνος για τον νικητή είναι μία ώρα. Αυτό σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δρομείς ενδέχεται να τερματίσουν και σε δύο ώρες η παραπάνω ανάλογα με τα λάθη που θα κάνουν. Την προηγούμενη φορά ο νικητή στη μεγάλη διαδρομή έκανε 1ω.55’ ενώ στη μικρή διαδρομή 22’ μέχρι 118’.  Δηλαδή ενώ η μικρή διαδρομή καλύπτεται σε 22’ και ίσως από έναν ενήλικα δρομέα σε 15’, ο τελευταίος λόγω αλλεπάλληλων λαθών έκανε σχεδόν δύο ώρες.

Δηλώσεις συμμετοχής: Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 15-10-2013. Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους. Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με την αποστολή SMS στο 6979-851001 . Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογος, τόπος διαμονής, τηλέφωνο.

Ηλικιακές κατηγορίες – Βραβεύσεις: Η κατάταξη θα γίνει σύμφωνα με τις δύο κατηγορίες σπρίντ, και κλασσική (μεγάλη) απόσταση. Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της μεγάλης απόστασης. Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν πρωτότυπα διπλώματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.