Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019, Σειχ Σου, Κέδρηνος Λόφος. Score orienteering race within an hour.

2 Φεβρουαρίου 2019. Score orienteering. Διάρκεια αγώνα μία ώρα. Εκκίνηση 11.00 ακριβώς. Τερματισμός, 12.00 ακριβώς. Σειχ-Σου, Εκκλησία Αγίου Βασιλείου στο δρόμο για το Ξενοδοχείο Φιλίππειο. www.orienteeringgreece.org

Ορισμός: Ο προσανατολισμός είναι ένα άθλημα κατά την διάρκεια του οποίου οι αγωνιζόμενοι επισκέπτονται ένα αριθμό σημείων ελέγχου που είναι τοποθετημένα πάνω στο έδαφος, στο μικρότερο δυνατό χρόνο βοηθούμενοι από χάρτη και πυξίδα. Με τον όρο αγωνιζόμενος εννοούμε ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων ανάλογα με τις περιστάσεις.

General Information for Score-orienteering:

There are punching controls around a circle in the area. All competitors take part in the competition at their own risk. Organizer only provides basic medical help at the Finish area. Competitors are not insured by organizer. In case of cancellation due to facts beyond our control no liability can be accepted. All participants agree with the publication of photos taken during the event. If you don´t agree, please inform the organizers at your registration.  You are kindly asked to carefully read all the organizer’s notes, including this.

Start Time: 11.00 spot on. Finish time 12.00

There will be a specific start time. Finish time for everybody 12.00. After that time some points will be deducted for every minute that you are late. For every minute of delay there will be a deduction point as punishment. There will be a brief orienteering seminar in the morning before the event and discussion orienteering after  the event. Once again 11.00 a.m. Kedrinos lofos (Seikh Sou) forest near Fillipeion Hotel. One hour limitation. Coloured map. Free transport for the first five foreign visitors who would like to take part in the event.

Car parking: There is space along the main dirtroad.

Remember to bring a whistle, wear running leggings to protect from scratches, compass waterproof if raining.

Cost: 5 euros for all. Under 12 years old is free. All money will be donated to charities.

Registration: From 10.00 to 10.45 only. There is no registration after 11.00. Please phone or leave a message with SMS to 6988689051. Without previous registration you create a huge problem to the organization. Minimum number of participants in order to complete the event 12 people.

Οδηγίες: Εάν ερχόμαστε από Δυτική η Ανατολική Θεσσαλονίκη ακολουθούμε τον περιφερειακό και στρίβουμε για Επταπύργιο. Στο δρόμο για Φιλίππειο στρίβουμε για την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στα δεξιά μας όπου γίνονται συνήθως οι εκδηλώσεις μας και ακολουθούμε τις ενδείξεις των αεροπανώ. Yπάρχουν ενδείξεις με αεροπανώ που οδηγούν σε θέση θέας.

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ για προεγγραφή μέσω αποστολής SMS  η τηλεφωνικής επικοινωνίας η προεγγραφή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης και κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό. ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ. Εγγραφές την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται δεκτές (καλύπτει τα πάγια έξοδα συνδρομής στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, τα έξοδα αγοράς χαρτών και χαρτογράφησης, οδοιπορικά έξοδα για μετακινήσεις την περιοχή, διαφήμισης του αγώνα, ενοικίασης υλικού, ενοικίασης καταφυγίων, αγορά απωλεσθέντος υλικού, εκτύπωσης διπλωμάτων συμμετοχής, φωτοτύπησης βασικών οδηγιών προσανατολισμού, διδασκαλίας χρήσης πυξίδας, δημιουργίας DVD από επαγγελματία σκηνοθέτιδα, έξοδα συμμετοχής στις διεθνείς συσκέψεις,  έξοδα αλληλογραφίας, δημιουργίας και συντήρησης ιστιοσελίδας κ.α.) Δεν καλύπτει φαγητό, αναψυκτικά κ.α. Δωρεάν για παιδιά μέχρι 12 χρονών. Δεκτές οικογενειακές συμμετοχές. Κακοήθεις συμμετέχοντες θα αποκλείονται του αγώνα.

Parking Αυτοκινήτων: υπάρχει χώρος μπροστά στη Γραμματεία των αγώνων. Παρακαλώ μοιραστείτε  τα αυτοκίνητα όπου μπορείτε.

Διαδρομές: Δεν υπάρχουν διαδρομές για αρχάριους, μεσαίους και προχωρημένους. Ο καθένας προσπαθεί να πάει σε όσα περισσότερα σημεία ελέγχου μπορεί μέσα σε μία ώρα.

Εγγραφές: από τις 10 π.μ. μέχρι τις 10.45 π.μ. Μετά τις 11 π.μ. δεν θα γίνονται εγγραφές. Εκκινήσεις στις 11 π.μ. Τερματισμός στις 12.00 ακριβώς. Αφαίρεση πόντων για όσους τερματίσουν μετα τις 12.00 Αν κάποιος έρθει αργά δημιουργεί σοβαρότατο πρόβλημα στο μάζεμα των σημαιών και υπάρχει κίνδυνος να μας προλάβει η νύχτα αν χαθεί κάποιος. Εγγραφές γίνονται δεκτές μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος. Δηλώσεις συμμετοχής στο www.orienteering-greece.org  Εναλλακτικά τηλεφωνείστε  στο 6988689051   η στείλτε SMS. Χωρίς προεγγραφή δημιουργείτε σοβαρότατο πρόβλημα και καταναλώνουμε πανάκριβους χάρτες χωρίς λόγο. Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών για την πραγματοποίηση του αγώνα 12 άτομα. Διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες που τερμάτισαν επιτυχημένα.

Έδαφος: Ημι-Ορεινό με κωνοφόρα δέντρα, κάποιες ανοικτές περιοχές στα πεδινά.

Τουαλέτες: Υπάρχουν αλλά είναι σε πολύ κακή κατάσταση χωρίς συντήρηση.

Τροποποίηση κανονισμών:

Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων έχει το δικαίωμα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων η απρόβλεπτων γεγονότων να διακόψει τον αγώνα. Σε περίπτωση διακοπής του αγώνα η κατάταξη των αθλητών γίνεται με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Χάρτες:

Για το δάσος Σέϊχ-σου στον Άγιο Βασίλειο υπάρχει ιδιόκτητος χάρτης μοναδικός στην Ελλάδα!

Η κλίμακα χάρτη είναι 1: 7500 δηλαδή 1 εκ.=75 μ. και σχεδιαστές του χάρτη είναι Σουηδοί χαρτογράφοι. Σε άλλες περιοχές ο σχεδιαστής χαρτών είναι η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Ο σχεδιαστής  των διαδρομών είναι ο  Κωνσταντίνος Κουκουρής, Ph.D. Όλοι οι χάρτες επιστρέφονται στη γραμματεία. Απαγορεύεται η διάθεση σε τρίτους χωρίς την άδεια του Γ.Υ.Σ.

Ώρα εκκίνησης: 11.00 π.μ.

Εγγραφές: από τις 10 π.μ. μέχρι τις 10.45 π.μ. Μετά τις 12 π.μ. δεν θα γίνονται εγγραφές. Με τον τρόπο αυτό προλαβαίνουν και οι διοργανωτές να μαζέψουν τις σημαίες ελέγχου μετά την άφιξη και του τελευταίου δρομέα την ίδια ημέρα που γίνεται η διοργάνωση. Μην έρχεστε χωρίς προειδοποίηση τελευταία στιγμή, δημιουργείτε σοβαρό πρόβλημα στη διοργάνωση.

Μέγιστος χρόνος συμμετοχής:Ο μέγιστος χρόνος συμμετοχής είναι μία ώρα. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του χρόνου σε αγώνες του εξωτερικού ο συμμετέχων χρεώνεται ποινή αφαίρεσης βαθμών. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να υπακούν στις οδηγίες των διοργανωτών για την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης.

Ρουχισμός και υλικό: Ο ρουχισμός θα πρέπει να καλύπτει όλο το σώμα και τα πόδια. Κατά τα άλλα η επιλογή ρουχισμού είναι ελεύθερη. Οι αγωνιζόμενοι που δεν συμμορφώνονται με αυτόν τον κανόνα θα αποκλείονται από τον αγώνα.  Η χρήση οποιασδήποτε βοήθειας προσανατολισμού άλλη εκτός από την πυξίδα απαγορεύεται.

Ο αγώνας, ο χάρτης και η θέση των σημείων ελέγχου: Ο αγώνας είναι κατάλληλος για όλες τις ηλικίες, το φύλο και το επίπεδο των αγωνιζομένων. Τα ανήλικα παιδιά θα πρέπει να ακολουθούνται από ενήλικες. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που χρησιμοποιούνται ως σταθμοί ελέγχου θα καθορίζονται ξεκάθαρα, θα διακρίνονται και θα σημειώνονται πάνω στο χάρτη. Οι σταθμοί ελέγχου θα τοποθετούνται έτσι ώστε ο αγωνιζόμενος να μπορεί να τους εντοπίσει με μία ακρίβεια σύμφωνη με την κλίμακα του χάρτη (1:7500 σε αυτή την περίπτωση) και το σύνολο των λεπτομερειών όπως φαίνεται κοντά στον σταθμό ελέγχου. Ο σταθμός ελέγχου θα είναι ορατός απ’ όλες τις διευθύνσεις προσέγγισης εκτός εάν η περιγραφή του σημείου ελέγχου υποδεικνύει διαφορετικά. Οι σταθμοί ελέγχου θα τοποθετούνται έτσι ώστε η παρουσία των αγωνιζομένων να μην επηρεάζει την δυσκολία εύρεσης του σταθμού.

Κάρτες ελέγχου: Οι αγωνιζόμενοι θα είναι υπεύθυνοι για την αναγραφή της σωστής απάντησης με στυλό πάνω στην κάρτα ελέγχου και στο σωστό τετράγωνο κάθε φορά. Ένας αγωνιζόμενος ο οποίος παραδίδει μία λανθασμένη ή δυσανάγνωστη κάρτα θα πρέπει να αποκλείεται από τον αγώνα εκτός κι αν ο ελεγκτής θεωρήσει ότι ο αγωνιζόμενος έχει ολοκληρώσει τη διαδρομή σωστά.

Ο τερματισμός: Θα ζητηθεί από τους αγωνιζόμενους να παραδώσουν τους χάρτες. Οι χάρτες επιστρέφονται όλοι στην γραμματεία. Το κόστος συμμετοχής δεν συμπεριλαμβάνει αγορά χάρτη. Οι τερματίσαντες δεν επιτρέπεται να επανέλθουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι να κλείσει ο αγώνας.

Βραβεία: Διπλώματα συμμετοχήςθα απονέμονται σε όσους το ζητήσουν. Βραβεία θα απονείμονται στους νικητές που τερμάτισαν στις τρείς πρώτες θέσεις των ανδρών και στις τρείς των γυναικών της μεγάλης διαδρομής εφόσον το έσοδα δεν ξεπερνούν τα έξοδα.

Αποτελέσματα: Τα προσωρινά αποτελέσματα θα αναρτηθούν στο ίντερνετ όσο γρηγορότερα γίνεται μετά το τέλος του αγώνα. Τα τελικά αποτελέσματα θα εκτυπωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται και θα δημοσιεύονται στο ίντερνετ η θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά σε όλους τους αγωνισθέντες.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ. ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΠΟΡ. ΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.