8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προσανατολισμού Εφήβων- Νεανίδων

Tο 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προσανατολισμού Εφήβων- Νεανίδων θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Ιουνίου στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

Διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαικού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων και τον Πανελλήνιο Επιστημονικό και Αθλητικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών για την Ανάπτυξη του Αγωνίσματος Προσανατολισμού – Orienteering.

Μπορεί να λάβει μέρος όποιος ανήλικος, γεννημένος από 2001 μέχρι και 2006, επιθυμεί, του επιτρέπουν οι γονείς του, και είναι μαθητής ελληνικού σχολείου. Μπορούν να συμμετέχουν ομάδες σχολείων, ομάδες αθλητικών συλλόγων, αλλά και μεμονωμένοι αθλητές που θα τους δηλώσουν οι κηδεμόνες τους.

Ο αγώνας θα είναι τεχνικός χωρίς κωδικούς. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να εντοπίσουν 8 με 12 σημαίες (ανά ηλικία) σε μία έκταση 70 στρεμμάτων, με συγκεκριμένη σειρά. Για την κατάταξη ο χρόνος θα αποτελεί το δεύτερο κριτήριο. Το πρώτο θα είναι η σωστή επιλογή (και τρύπημα) των σημαιών. Όποιος δεν έχει λάθη κατατάσσεται σε καλύτερη θέση από όποιον έκανε ένα λάθος, σε καλύτερη από όποιον έκανε δύο λάθη, κ.ό.κ.. Ο αγώνας θα σχεδιασθεί, έτσι ώστε να μην χρειάζεται πυξίδα παρά μόνο πολύ καλή ανάγνωση του χάρτη.

Την γενική εποπτεία έχει Πρόεδρος του ΠΕΑΣΕΑΑΠ μαθηματικός κ. Καραδημητρίου Δημήτρης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.