Locuri interesante din regiune Nea Skioni, Cassandra, Halkidiki

Plaja Nea Schioni 

Plaja de coasta pe un teren lung nisipos, ape albăstrui,veți găsi locuri de jocuri pentru copii, stadiu pentru volei, sport de mare, diferite taverne și cafenele.Pestele e proaspăt, e furnizat direct de la pescarii din regiune. Puteti sa va plimbați pe drumul de lângă plaja care duce spre port, unde veți găsi un loc superb pentru jocuri cu copii.

Plaja Mola Kaliva

Plaja solida cu pietricele albe, curată, potrivită pentru înot. Multe cafenele. Puteti începe ziua cu o baie in mare, in continuare servind o cafea cu bugatsa. Daca sunteți o persoana sportiva puteți face joking pina la Mola Kaliva in 45 de minute, alergând pe drumul spre Agios Ioannis. In Mola Kaliva veți găsi câteva beach-baruri,restaurante,supermarket etc.

Plaja Poseidi

Unele dintre cele mai frumoase plaje din Halkidiki. Inundata de verdeața și înconjurată de apa superba. Plaja e imensa și merita  neaparat de vizitat. Pe plaja sunt putine pietricele,dar in apa e doar nisip curat.Marea se adâncește parțial,e potrivit pentru copii.

Templul lui Poseidon in Poseidi

Merita de a vizita acest loc pentru priveliștea și atmosfera galenica. Ceea ce a rămas din templu e doar citeva pietre de fundatie  într-un câmp închis lingă plaja. Veti observa și foarte multe flori de câmp. Daca va interesează antichitatea puteți afla ca Poseidi se afla pe locul orașului vechi Mendi, care a fost construit ca o colonie a orașului Eretria, regiunea  Evoia in veacul 8 i.e.n. beneficiind din comerțul cu vin. Templul lui Poseidon s-a construit in veacul 5 i.e.n.

Ape termale la Agia Paraskevi

Din adincimile pamintului izvorăsc apele terapeutice din Agia Paraskevi, regiunea Cassandra. Datorita unicei compoziții chimice apele au calități terapeutice,inviorand trupul și sufletul. Se afla pe un munte cu o priveliște superba spre mare. Veti găsi înăuntru bazine, saune, hamam, bazin cu hidromasaj, etc. In satul Agia Paraskevi sunt multe hoteluri, camere de închiriat, restaurante, taverne etc.

Plaja Chrousou, lângă Paliouri

O plaja cu nisip deosebit,pe o suprafața lunga,apa cu adâncime mică-o alegere buna pentru familii cu copii. Multe locuri de parcare,diferite beach-baruri in care veți găsi șezlonguri și umbrele de închiriat, la fel locuri pentru  sport maritim și mâncare in abundentă. E un punct de atracție pentru mulți vizitatori. Din păcate plaja e supraîncărcată in perioada de vara. E accesibila de pe drumul care unește Hanioti și Pefkohori cu Paliouri. Se afla la 300 de metri mai jos de drumul principal. E preferabil sa ajungeți pe plaja cât mai dimineața. Cu siguranța va veți îndrăgosti de acest loc minunat,e una dintre cele mai superbe plaje din Halkidiki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.