Tsagarada Escape Festival 2016, Pelion

1η Ανακοίνωση

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ

TOURISM AND DEVELOPMENT ASSOCIATION OF TSAGARADA.

Tsagarada Escape Festival 2016

Πληροφορίες/Information: www.tsagarada-pelion.com

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την

Σάββατο 2η Ιουλίου  2016, στην Τσαγκαράδα Πηλίου, Προσανατολισμός μέσα στο χωριό.

Αφετηρία και τερματισμός: Πλατεία Αγία Παρασκευή Τσαγκαράδας,

 Saturday 2nd of July 2016. Tsagarada, Agia Paraskevi square, Pelion. Sprint orienteering. Running around historical places, awesome narrow paths and beautiful squares.

 Πληροφορίες στα Αγγλικά και μετά στα Ελληνικά

Participation applications 6979-851001 and greekorienteering@hotmail.com

Δηλώσεις συμμετοχής: 6979-851001 και greekorienteering@hotmail.com

Υπεύθυνος για τον αγώνα προσανατολισμού: Κουκουρής Κωνσταντίνος

Πληροφορίες/Information    www.orienteering-greece.org

One morning of sprint-orienteering eating and coffee drinking in the beautiful square of Agia Paraskevi.

Ο Τουριστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας, έχει εκδώσει προκήρυξη «και σας προσκαλεί στο »Tsagarada Escape Festival 2016» το οποίο πραγματοποιεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, από 30 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2016, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων και την στήριξη του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου και του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει μια σειρά αθλημάτων περιπέτειας όπως: Αναρρίχηση, Κατάβαση φαραγγιών, Πεζοπορία, Θαλάσσιο κανό, Τοξοβολία, Ιππασία, Εναέρια διαδρομή 80μ. (Flying fox) και paintball, όλα σχεδιασμένα και εκτελεσμένα από εξειδικευμένα γραφεία υπαίθριων δραστηριοτήτων του Πηλίου και του Βόλου (Mountain Escapes, Hike Away, Pelion Secrets, Racoon City) αλλά και φορείς όπως ο Ιππικός Φυσιολατρικός Όμιλος Μηλεών (ιππασία) και ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (Τοξοβολία). Θεματικές εκδηλώσεις όπως σεμινάρια Ναυαγοσωστικής και Α” βοηθειών, αγωνιστικός προσανατολισμός (Orienteering-Greece), μυθολογικό κυνήγι θησαυρού και παρουσίαση για τις ελληνικές οικογένειες αλόγων θα πλαισιώσουν την διοργάνωση, ενώ στην έναρξη θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων (ΣΕΤΕΥΔ) Μιχάλη Τσουκιά με θέμα τον εναλλακτικό τουρισμό. Για άλλη μια φορά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, και η Life Guard Hellas με την υψηλή τους εξειδίκευση και εμπειρία, καλύπτουν την παροχή υπηρεσιών στον τομέα της ασφάλειας με αναβαθμισμένο κέντρο επιχειρήσεων.

Δύο συναυλίες θα χρωματίσουν μουσικά τα βράδια μας:
Την Πέμπτη 30 Ιουνίου στην έναρξη του Φεστιβάλ θα παίξουν οι: Ζωή Τζαλαβρέτα, Νίκος Αλεξίου, Ζαφείρης Κουκουσέλης και Δημήτρης Μπεφάνης, σε ένα πρόγραμμα με τίτλο: «Φέρτε μου τη θάλασσα να τη τραγουδήσω». Το Σάββατο 2 Ιουλίου θα είναι μαζί μας ο Δημήτρης Πουλικάκος και ο Νίκος Σπυρόπουλος.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι επιχειρήσεις του Τουριστικού & Αναπτυξιακού Συλλόγου Τσαγκαράδας θα παρέχουν προνομιακές τιμές και προσφορές τις ημέρες του Φεστιβάλ ενώ μικρό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μαγνησίας θα εκτελεί εσωτερικά δρομολόγια που θα συνδέουν τις συνοικίες του χωριού με την παραλία του Μυλοποτάμου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Οι επαγγελματίες της Τσαγκαράδας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου σας περιμένουμε, για να γνωρίσετε αυτό το καλοκαίρι, έναν ιδανικό προορισμό εναλλακτικού τουρισμού και να χαρείτε ξεχωριστές στιγμές δράσης στο ανατολικό Πήλιο! Μια πρόταση καλοκαιρινών διακοπών σ έναν μοναδικό τόπο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Μια επιλογή που θα σας μείνει αξέχαστη!»

Πληροφορίες: Tsagarada Escape Festival / Φεστιβάλ Τσαγκαράδας» όπου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες, οπτικοακουστικό υλικό από τις προηγούμενες διοργανώσεις και σύντομα το φετινό πλήρες πρόγραμμα.

Pelion Tsagarada. General information about the orienteering event. Πήλιο. Τσαγκαράδα. Γενικές πληροφορίες για τον αγώνα προσανατολισμού

A kalderimi is a cobbled mule-track. Tsagarada with its four smaller settlements is laced with a network of kalderimia, established to connect villages with main routes and provide access for travellers and trade. Walking, running or/orienteering within Tsagarada is a unique opportunity to be at one with nature. By using kalderimia you will be actually prevent them to be lost to the lush undergrowth. Wander in the picturesque districts of Tsagarada among the endless torrential paths and treks  which run through the village. Admire the natural beauty of the mountain.

Η Τσαγκαράδα περιβάλλεται από ένα πυκνό δίκτυο μονοπατιών. Εάν τρέχεις, περπατάς η προσπαθείς να προσανατολισθείς μέσα στη Τσαγκαράδα νοιώθεις μέρος της φύσης. Παράλληλα βοηθάς στη μη εξαφάνιση των μονοπατιών από τη βλάστηση. Περιπλανηθείτε ανάμεσα στίς συνοικίες της Τσαγκαράδας, μέσα στο ατελείωτο δίκτυο καλντεριμιών και μονοπατιών που διασχίζουν το χωρίο.

General Information for Sprint-orienteering:

Manual system for writing down the correct answer. There is no punching control.  All competitors take part in the competition at their own risk. Organizer only provides basic medical help at the Finish area. Competitors are not insured by organizer. In case of cancellation due to facts beyond our control no liability can be accepted. All participants agree with the publication of photos taken during the event. If you don´t agree, please inform the organizers at your registration.  You are kindly asked to carefully read all the organizer’s notes, including this.

Car parking: There is space along the main road.

Start Time:  Unlike road-racing and cycling races in this sport (in local events) there is no specific start time. This enables everyone to come that time he wants. The finish time is subtracted from the start time and we get the results. However in this case there will be a specific start time. The sunrise is 06.06. In the morning the start will be at 10.3000 and the finish will be at 11.30 exactly. After that time some points will be deducted for every minute that you are late. For every minute of delay there will be a deduction point as punishment. There will be a brief orienteering seminar in the morning before the event and discussion orienteering after  the event.

Ώρα εκκίνησης: Σε αντίθεση με τους δρόμους αντοχής και τους ποδηλατικούς αγώνες στο άθλημα του προσανατολισμού τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος εκκίνησης. Αυτό διευκολύνει τον καθένα να έρθει ότι ώρα θέλει. Ο χρόνος εκκίνησης αφαιρείται από τον  χρόνο τερματισμού και βγαίνει η κατάταξη των αθλητών. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος έναρξης. Η ανατολή του ήλιου είναι στις 06.06. Η εκκίνηση του πρωινού αγώνα θα δοθεί στις 10.30 ακριβώς και η λήξη του αγώνα στις 11.30 ακριβώς.  Για κάθε λεπτό καθυστέρησης θα υπάρχει τιμωρία αφαίρεσης ενός βαθμού.

Πριν από τον αγώνα θα διεξαχθεί σεμινάριο προσανατολισμού ενώ μετά τον αγώνα θα διεξαχθεί συζήτηση για το μέλλον του προσανατολισμού.

Εγγραφές: Το πρωϊ από 09.00 μέχρι τις 10.10 Μετά από τις 10.10 π.μ. δεν θα γίνονται εγγραφές. Με τον τρόπο αυτό προλαβαίνουν και οι διοργανωτές να εξηγήσουν τις λεπτομέρειες του αγώνα στους συμμετέχοντες. Εναλλακτικά τηλεφωνείστε  στο 6979-851001 η στείλτε SMS. Χωρίς προεγγραφή δημιουργείτε σοβαρότατο πρόβλημα και καταναλώνουμε πανάκριβους χάρτες χωρίς λόγο. Οι έγχρωμοι χάρτες κοστίζουν. Όσοι προεγγραφούν θα πάρουν έγχρωμο χάρτη. Οι υπόλοιποι θα πάρουν ασπρόμαυρο χάρτη.

 Μέγιστος χρόνος συμμετοχής: Ο μέγιστος χρόνος συμμετοχής είναι μία ώρα. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του χρόνου σε αγώνες του εξωτερικού ο συμμετέχων χρεώνεται ποινή αφαίρεσης βαθμών. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να υπακούν στις οδηγίες των διοργανωτών για την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης.

Ρουχισμός και υλικό: Ο ρουχισμός θα πρέπει να καλύπτει όλο το σώμα και τα πόδια. Κατά τα άλλα η επιλογή ρουχισμού είναι ελεύθερη. Οι αγωνιζόμενοι που δεν συμμορφώνονται με αυτόν τον κανόνα θα αποκλείονται από τον αγώνα.  Η χρήση οποιασδήποτε βοήθειας προσανατολισμού άλλη εκτός από την πυξίδα απαγορεύεται.

 Η εκκίνηση: Σε πολλούς αγώνες σπριντ η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι στο ίδιο σημείο.  Δεν θα υπάρχουν σημαίες ελέγχου στους σταθμούς ελέγχου πάρα μόνο πινακίδες πορτοκαλί και άσπρο χρώμα, διάφοροι αριθμοί πάνω σε κολόνες της ΔΕΗ, πινακίδες δρόμων κ.α. Όλοι οι συμμετέχοντες παραμένουν μέσα στην πλατεία Αγίας Παρασκευής και μακριά από τον χώρο του αγώνα μέχρι να έρθει η ώρα εκκίνησης τους. Ο συμμετέχων πηγαίνει στην αφετηρία η οποία είναι μπροστά στον πλάτανο σε όχι λιγότερο από δέκα λεπτά πριν από την εκκίνηση.

Ο αγώνας, ο χάρτης και η θέση των σημείων ελέγχου: Ο αγώνας είναι κατάλληλος για όλες τις ηλικίες, το φύλο και το επίπεδο των αγωνιζομένων.  Αυτή τη φορά θα διεξαχθεί μέσα στην κατοικημένη περιοχή της Τσαγκαράδας.  Ο χάρτης αποτελεί λεπτομέρεια του χάρτη της Τσαγκαράδας των εκδόσεων Terrain. Τα ανήλικα παιδιά θα πρέπει να ακολουθούνται από ενήλικες. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που χρησιμοποιούνται ως σταθμοί ελέγχου θα καθορίζονται ξεκάθαρα, θα διακρίνονται από την περιβάλλουσα περιοχή και θα σημειώνονται πάνω στο χάρτη. Οι σταθμοί ελέγχου θα τοποθετούνται έτσι ώστε ο αγωνιζόμενος να μπορεί να τους εντοπίσει με μία ακρίβεια σύμφωνη με την κλίμακα του χάρτη (1:12000 σε αυτή την περίπτωση) και το σύνολο των λεπτομερειών όπως φαίνεται κοντά στον σταθμό ελέγχου. Ο σταθμός ελέγχου θα είναι ορατός απ’ όλες τις διευθύνσεις προσέγγισης εκτός εάν η περιγραφή του σημείου ελέγχου υποδεικνύει διαφορετικά. Οι σταθμοί ελέγχου θα τοποθετούνται έτσι ώστε η παρουσία των αγωνιζομένων να μην επηρεάζει την δυσκολία εύρεσης του σταθμού. Δεν θα υπάρχουν τρίπλευρες σημαίες στους σταθμούς ελέγχου.

Κάρτες ελέγχου: Οι αγωνιζόμενοι θα είναι υπεύθυνοι για την αναγραφή της σωστής απάντησης με στυλό πάνω στην κάρτα ελέγχου και στο σωστό τετράγωνο κάθε φορά. Ένας αγωνιζόμενος ο οποίος παραδίδει μία λανθασμένη ή δυσανάγνωστη κάρτα θα πρέπει να αποκλείεται από τον αγώνα εκτός κι αν ο ελεγκτής θεωρήσει ότι ο αγωνιζόμενος έχει ολοκληρώσει τη διαδρομή σωστά.

Ο τερματισμός: Θα ζητηθεί από τους αγωνιζόμενους να παραδώσουν τους χάρτες. Οι χάρτες επιστρέφονται όλοι στην γραμματεία. Το κόστος συμμετοχής δεν συμπεριλαμβάνει αγορά χάρτη. Οι τερματίσαντες δεν επιτρέπεται να επανέλθουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι να κλείσει ο αγώνας.

Βραβεία: Διπλώματα συμμετοχής θα απονέμονται σε όσους το ζητήσουν. Βραβεία θα απονείμονται στους νικητές που τερμάτισαν στις τρείς πρώτες θέσεις των ανδρών και στις τρείς των γυναικών της μεγάλης διαδρομής εφόσον το έσοδα δεν ξεπερνούν τα έξοδα.

 Αποτελέσματα: Τα προσωρινά αποτελέσματα θα αναρτηθούν στο ίντερνετ όσο γρηγορότερα γίνεται μετά το τέλος του αγώνα. Τα τελικά αποτελέσματα θα εκτυπωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται και θα δημοσιεύονται στο ίντερνετ η θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά σε όλους τους αγωνισθέντες.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ. ΔΕΚΑΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΠΟΡ. ΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν για όλους μικρούς και μεγάλους για ενήλικες  εφόσον έχουν δηλωθεί έγκαιρα μέχρι μία εβδομάδα πιο νωρίς. Η έγκαιρη δήλωση βοηθάει αυτούς που στήνουν τον αγώνα να δουλέψουν από νωρίς και ολοκληρωμένα. Τα έσοδα του αγώνα (που καλύπτονται από τους διοργανωτές) προσπαθούν να καλύψουν τα πάγια έξοδα συντήρησης της ιστιοσελίδας, τα έξοδα αγοράς χαρτών και χαρτογράφησης, οδοιπορικά έξοδα για μετακινήσεις την περιοχή, διαφήμισης του αγώνα, ενοικίασης υλικού, αγορά απωλεσθέντος υλικού, εκτύπωσης διπλωμάτων συμμετοχής, φωτοτύπησης βασικών οδηγιών προσανατολισμού, διδασκαλίας χρήσης πυξίδας, δημιουργίας DVD από επαγγελματία σκηνοθέτιδα, έξοδα συμμετοχής στις συσκέψεις του SEEWOG και άλλων διεθνών οργανισμών, έξοδα αμοιβής λογιστών και δικηγόρων, έξοδα αλληλογραφίας, κ.α.) Δεν καλύπτει φαγητό, αναψυκτικά κ.α. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής βοηθάει την διοργάνωση. Η αχίλλειος πτέρνα των Ελληνικών διοργανώσεων είναι η μη έγκαιρη δήλωση συμμετοχής. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6979-851001 η greekorienteering@hotmail.com

Πληροφορίες/Information   www.orienteeringgreece.org

Άλλη προτεινόμενη Πεζοπορική διαδρομή για τους ενδιαφερομένους πεζοπόρους και περιηγητές.

Τσαγκαράδα: Αγία Παρασκευή μέχρι Νταμούχαρη  μέσω Φακίστρας και επιστροφή απευθείας

Διάρκεια: 2 ώρες και 30 λεπτά σύν μία ώρα και 30 λεπτά για την επιστροφή σύνολο 4 ώρες.

Εκκίνηση και τερματισμός: Πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Σύντομη περιγραφή: Μία εκπληκτική διαδρομή μέσω των καλντεριμιών της Τσαγκαράδας η οποία οδηγεί αρχικά στο πάρκινγκ της παραλίας Φακίστρας. Καθ’ οδόν προσπερνάμε τα εξωκλήσια του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια μέσω της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου, από ένα δύσβατο για μικρό χρονικό διάστημα μονοπάτι, φθάνουμε στην παραλία και εν συνεχεία στο γραφικό λιμανάκι της Νταμούχαρης.  Από εκεί αφού απολαύσουμε τον καφέ μας στη Νταμούχαρη ξεκινάμε το πολύ ανηφορικό μονοπάτι καλντερίμι για την Αγία Κυριακή που καταλήγει στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.