Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020, Σειχ Σου, Κέδρηνος Λόφος. Οrienteering race.

 

25 Ιανουαρίου 2020. Εκκινήσεις από 10.00 μέχρι 12.00 ακριβώς. Σειχ-Σου, Εκκλησία Αγίου Βασιλείου στο δρόμο για το Ξενοδοχείο Φιλίππειο. www.orienteeringgreece.org

 

Ορισμός: Ο προσανατολισμός είναι ένα άθλημα κατά την διάρκεια του οποίου οι αγωνιζόμενοι επισκέπτονται ένα αριθμό σημείων ελέγχου που είναι τοποθετημένα πάνω στο έδαφος, στο μικρότερο δυνατό χρόνο βοηθούμενοι από χάρτη και πυξίδα. Με τον όρο αγωνιζόμενος εννοούμε ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων ανάλογα με τις περιστάσεις.

General Information for orienteering:

There are punching controls around a circle in the area.  All competitors take part in the competition at their own risk. Organizer only provides basic medical help at the Finish area. Competitors are not insured by organizer. In case of cancellation due to facts beyond our control no liability can be accepted. In case of poor weather it could be postponed by one week. All participants agree with the publication of photos taken during the event. If you don´t agree, please inform the organizers at your registration.  You are kindly asked to carefully read all the organizer’s notes, including this.

Εγγραφές: από τις 10 π.μ. μέχρι τις 12 π.μ. Μετά τις 12 π.μ. δεν θα γίνονται εγγραφές των ήδη εγγεγραμμένων. Δικαίωμα συμμετοχής μόνο  σε όσους έχουν προεγγραφεί μία εβδομάδα πριν τον αγώνα. Αν κάποιος έρθει αργά δημιουργεί σοβαρότατο πρόβλημα στο μάζεμα των σημαιών και υπάρχει κίνδυνος να μας προλάβει η νύχτα αν χαθεί κάποιος. Εγγραφές γίνονται δεκτές μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος. Δηλώσεις συμμετοχής στο www.orienteering-greece.org  Εναλλακτικά τηλεφωνείστε  στο 6988689051   η στείλτε SMS. Χωρίς προεγγραφή δημιουργείτε σοβαρότατο πρόβλημα και καταναλώνουμε πανάκριβους χάρτες χωρίς λόγο. Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών για την πραγματοποίηση του αγώνα 12 άτομα. Διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες που τερμάτισαν επιτυχημένα. Remember to bring a whistle, wear running leggings to protect from scratches, compass, waterproof if raining, second clothing etc.

Start Time: 10.00 up to 12.00: There will be no specific start time. Deadline to start the race 12.00. You need to be registered in advance for the race. There will be a brief orienteering seminar in the morning before the event and discussion orienteering after  the event. Once again 10.00 a.m. -12.00 Kedrinos lofos (Seikh Sou) forest near Fillipeion Hotel. Coloured map. Free transport to the venue for the first five foreign visitors who would like to take part in the event.

Μήκος διαδρομών. Length of distance: There will be three distances: short 2 klm. middle 3,5 and long 5 klm approximately. You pick and choose your own according to your experience. Οι διαδρομές θα είναι τρείς. Μικρή 2χλμ., μεσαία 3,3 και μεγάλη 5 χλμ. Όλα αυτά επι χάρτου και όχι με GPS. Ακριβώς όπως μετρώνται και στο εξωτερικό επι χάρτου. Από το μήκος των διαδρομών δεν μπορεί να καταλάβει κανείς εύκολα την πραγματική απόσταση που θα διανύσει. Όσα περισσότερα λάθη κάνει κανείς τόσο περισσότερο αυξάνει η απόσταση. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αποστάσεις στον κλασικό αθλητισμό με τις ίδιες αποστάσεις στο άθλημα του προσανατολισμού. Καμία σχέση. Και επειδή ξεκίνησα με τον στίβο το λέω και από προσωπική εμπειρία. Παρόλα αυτά προτάσεις γίνονται δεκτές. Επίσης η περιγραφή διεθνώς γίνεται με τη γλώσσα των συμβόλων δεν υπάρχει γλωσσική περιγραφή. Παρόλα αυτά εμείς προσθέτουμε και την περιγραφή για να διευκολύνουμε τους καινούργιους. Παρακάτω δίνουμε ένα παράδειγμα.

DESCRIPTION OF CONTROL POINTS. (Example)

SHORT DISTANCE. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

 1. Small cliff / Απότομος Βράχος
 2. Watertank / Δεξαμενή νερού
 3. Between two small cliffs/ Ανάμεσα σε δύο μικρούς γκρεμούς
 4. Cliff (west side)/ Γκρεμός (στα δυτικά του σημείου)
 5. Large boulder /Βράχος
 6. Between two Cliffs / Γκρεμός (ανάμεσα σε δύο γκρεμούς)
 7. Cliff (south side)/ Γκρεμός (στα νότια του σημείου)
 8. Large boulder /Βράχος (στα βόρεια του σημείου)
 9. Between two large boulders /Ανάμεσα σε δύο βράχια
 10. 10. Boulder /Ογκόλιθος
 11. At the end of a dry ditch/ Στην άκρη ρέματος
 12. Between two stones /Ανάμεσα σε δύο μικρές πέτρες
 13. Between two large boulders /Ανάμεσα σε δύο βράχια
 14. 14. Between two large boulders /Ανάμεσα σε δύο βράχια

Cost: 5 euros for all. 7 euros for the long distance where the equipment is electronic. Under 12 years old is free. All money will be used to renew equipment.

Registration: From 10.00 to 12.00 only. There is no registration after 12.00. Please phone or leave a message with SMS to 6988689051. Without previous registration you create a huge problem to the organization. Minimum number of participants in order to complete the event 12 people. Only registered participants can take part. NO arrival on the day without previous registration a week in advance. A week before the event is crucial time for the preparation.

Car parking: There is space along the main dirtroad.

Οδηγίες: Εάν ερχόμαστε από Δυτική η Ανατολική Θεσσαλονίκη ακολουθούμε τον περιφερειακό και στρίβουμε για Επταπύργιο. Στο δρόμο για Φιλίππειο στρίβουμε για την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στα δεξιά μας όπου γίνονται συνήθως οι εκδηλώσεις μας και ακολουθούμε τις ενδείξεις των αεροπανώ. Yπάρχουν ενδείξεις με αεροπανώ που οδηγούν σε θέση θέας.

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ για προεγγραφή μέσω αποστολής SMS  η τηλεφωνικής επικοινωνίας η προεγγραφή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης και κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό (ζητείστε μας να σας δώσουμε τον αριθμό). ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ. Εγγραφές την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται δεκτές (καλύπτει την αγορά σύγχρονου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, οδοιπορικά έξοδα για μετακινήσεις του διοργανωτή στην περιοχή, διαφήμισης του αγώνα, ενοικίασης υλικού, ενοικίασης καταφυγίων, αγορά απωλεσθέντος υλικού, εκτύπωσης διπλωμάτων συμμετοχής, φωτοτύπησης βασικών οδηγιών προσανατολισμού, διδασκαλίας χρήσης πυξίδας, έξοδα συμμετοχής στις διεθνείς συσκέψεις,  έξοδα αλληλογραφίας, δημιουργίας και συντήρησης ιστιοσελίδας κ.α.) Δεν καλύπτει φαγητό, αναψυκτικά κ.α. Δωρεάν για παιδιά μέχρι 12 χρονών. Δεκτές οικογενειακές συμμετοχές. Κακοήθεις συμμετέχοντες που συμπεριφέρθηκαν υβριστικά η συκοφαντικά απέναντι στους διοργανωτές θα αποκλείονται του αγώνα.

Parking Αυτοκινήτων: υπάρχει χώρος μπροστά στη Γραμματεία των αγώνων. Παρακαλώ μοιραστείτε  τα αυτοκίνητα όπου μπορείτε.

Διαδρομές: Υπάρχουν διαδρομές για αρχάριους, μεσαίους και προχωρημένους. Ο καθένας προσπαθεί να πάει σε όλα τα σημεία ελέγχου.

Έδαφος: Ημι-Ορεινό με κωνοφόρα δέντρα, κάποιες ανοικτές περιοχές στα πεδινά.

Τουαλέτες: Υπάρχουν αλλά είναι σε πολύ κακή κατάσταση χωρίς συντήρηση.

Τροποποίηση κανονισμών: Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων έχει το δικαίωμα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων η απρόβλεπτων γεγονότων να διακόψει τον αγώνα η να τον αναβάλλει για την επόμενη εβδομάδα 1 Φεβρουαρίου. Σε περίπτωση διακοπής του αγώνα λόγω κακοκαιρίας η κατάταξη των αθλητών γίνεται με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Χάρτες: Για το δάσος Σέϊχ-σου στον Άγιο Βασίλειο υπάρχει ιδιόκτητος χάρτης μοναδικός στην Ελλάδα! Η κλίμακα χάρτη είναι 1: 7500 δηλαδή 1 εκ.=75 μ. και σχεδιαστές του χάρτη είναι Σουηδοί χαρτογράφοι. Σε άλλες περιοχές ο σχεδιαστής χαρτών είναι η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Ο σχεδιαστής  των διαδρομών είναι ο  Κωνσταντίνος Κουκουρής, Ph.D. Όλοι οι χάρτες επιστρέφονται στη γραμματεία. Απαγορεύεται η διάθεση σε τρίτους χωρίς την άδεια του Γ.Υ.Σ.

Ρουχισμός και υλικό: Ο ρουχισμός θα πρέπει να καλύπτει όλο το σώμα και τα πόδια. Κατά τα άλλα η επιλογή ρουχισμού είναι ελεύθερη. Οι αγωνιζόμενοι που δεν συμμορφώνονται με αυτόν τον κανόνα θα αποκλείονται από τον αγώνα.  Η χρήση οποιασδήποτε βοήθειας προσανατολισμού άλλη εκτός από την πυξίδα απαγορεύεται.

Ο αγώνας, ο χάρτης και η θέση των σημείων ελέγχου: Ο αγώνας είναι κατάλληλος για όλες τις ηλικίες, το φύλο και το επίπεδο των αγωνιζομένων. Τα ανήλικα παιδιά θα πρέπει να ακολουθούνται από ενήλικες. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που χρησιμοποιούνται ως σταθμοί ελέγχου θα καθορίζονται ξεκάθαρα, θα διακρίνονται και θα σημειώνονται πάνω στο χάρτη. Οι σταθμοί ελέγχου θα τοποθετούνται έτσι ώστε ο αγωνιζόμενος να μπορεί να τους εντοπίσει με μία ακρίβεια σύμφωνη με την κλίμακα του χάρτη (1:7500 σε αυτή την περίπτωση) και το σύνολο των λεπτομερειών όπως φαίνεται κοντά στον σταθμό ελέγχου. Ο σταθμός ελέγχου θα είναι ορατός απ’ όλες τις διευθύνσεις προσέγγισης εκτός εάν η περιγραφή του σημείου ελέγχου υποδεικνύει διαφορετικά. Οι σταθμοί ελέγχου θα τοποθετούνται έτσι ώστε η παρουσία των αγωνιζομένων να μην επηρεάζει την δυσκολία εύρεσης του σταθμού.

 Κάρτες ελέγχου: Οι αγωνιζόμενοι θα είναι υπεύθυνοι για την διατρύπηση της κάρτας ελέγχου στο σωστό τετράγωνο κάθε φορά. Ένας αγωνιζόμενος ο οποίος παραδίδει μία λανθασμένη ή δυσανάγνωστη κάρτα θα πρέπει να αποκλείεται από τον αγώνα εκτός κι αν ο ελεγκτής θεωρήσει ότι ο αγωνιζόμενος έχει ολοκληρώσει τη διαδρομή σωστά. Ηλεκτρονικός εξοπλισμός στη μεγάλη διαδρομή

Ο τερματισμός: Θα ζητηθεί από τους αγωνιζόμενους να παραδώσουν τους χάρτες. Οι χάρτες επιστρέφονται όλοι στην γραμματεία. Το κόστος συμμετοχής δεν συμπεριλαμβάνει αγορά χάρτη. Οι τερματίσαντες δεν επιτρέπεται να επανέλθουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι να κλείσει ο αγώνας.

Βραβεία: Διπλώματα συμμετοχής θα απονέμονται σε όσους το ζητήσουν. Βραβεία θα απονείμονται στους νικητές που τερμάτισαν στις τρείς πρώτες θέσεις των ανδρών και στις τρείς των γυναικών της μεγάλης διαδρομής εφόσον το έσοδα δεν ξεπερνούν τα έξοδα.

 Αποτελέσματα: Τα προσωρινά αποτελέσματα θα αναρτηθούν στο ίντερνετ όσο γρηγορότερα γίνεται μετά το τέλος του αγώνα. Τα τελικά αποτελέσματα θα εκτυπωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται και θα δημοσιεύονται στο ίντερνετ η θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά σε όλους τους αγωνισθέντες.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ. ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΠΟΡ. ΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.