Забележителности в района

Забележителности в района

Плаж Неа Скиони

Плажен плаж с дълъг пясъчен плаж и сини води, както и детска площадка и игрище с волейболна мрежа. Има също водни спортове и много таверни и кафенета. Рибата е прясна и идва директно от рибарските лодки. Можете да се разходите по крайбрежния път или пристанището. На разположение на гостите има и детска площадка.

Плаж Мола Калива

Компактен, бял камъче плаж с чиста, спокойна вода за плуване и кафенета. Можете да започнете деня с потапяне, последвано от вкусна баница. Hай-атлетичните xopa могaт да стигнaт до Мола Калива за 45 минути, като бягат от селището Агиос Йоанис. В Мола Калива има два отлични бийч бара, с отлични ресторанти и супермаркети.

Плаж Посиди

Един от най-добрите плажове на Халкидики.  Удавени в зелени и чисти води.  Това също е огромен плаж. Заслужава си да се посети. Няколко камъчета на плажа, но само пясък във водата. Тя се задълбочава частично и е подходяща за деца. Красива природа наоколо.

Храм на Посейдон в Посиди

Заслужава си да посетите само за гледката и спокойната атмосфера. Останaли ca само няколко камъка от основите, в малко затворено поле до плажа. Ще видите достатъчно диви цветя на полето. Ако се интересувате от антики, то това си заслужава. Посиди се намира в древния град Мендес. Град Мендес е основан като колония на град Еретрия е била създадена през 8 век пр.н.е. и се възползва от търговията с вина. Храмът на Посейдон е построен през V век пр.н.е.

Mинерални бани на Агия Параскеви

“От дълбините на земята изцеждат изцерените води на Агия Параскеви, Касандра. Благодарение на уникалния състав на химичните елементи, водите имат лечебни свойства, подмладяват тялото и духа. Намира се върху скалата, в прекрасна обстановка с изглед към Егейско море. С басейни, сауни, турска баня, хидромасажна вана, индивидуално и групово, хотелът предлага лечебни и подмладяващи. Той се намира в красива среда, заобиколен от хотели, стаи, барове и таверни. (https://www.tripadvisor.co.uk/Attraction_Review-g3388394-d8561821-Reviews).

Плаж Хрусос близо до Палиури

Отличен пясъчен плаж с голяма площ и плитки води, което го прави идеален избор за семейства с малки деца. Има много паркинг по продължение на плажа, във всеки от многото плажни барове, предлагащи шезлонги и чадъри. Можете също така да поставите своя собствена чадър. Предлагат се водни спортове и храна. Водата е много чиста. Перфектният плаж привлича много посетители. За съжаление е много пренаселено по време на високия туристически сезон. Плажът (известен като Chrouso, Chrousso и Xenia) е лесно достъпен от пътя, който свързва Ханиотис и Пефкохори с Палиури (през два изхода от този път). Плажът е на около 300 метра надолу по главния път.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.