Σύσκεψη αγωνιζομένων 21.6.2015

Γ.Σ. στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών. Μετά το τέλος του 63ου δρόμου προσανατολισμού, Σάββατο, 21 Ιουνίου 2015.

Μετά το τέλος του αγώνα στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών ακολούθησε σύσκεψη  των αγωνιζομένων γύρω από ένα τραπέζι. Εκεί εκφράσθηκαν απόψεις σχετικά με το μέλλον του αθλήματος. Η κομβική αυτή συζήτηση μαγνητοφωνήθηκε με τη γνώση των συμμετεχόντων από τον υπογράφοντα. Όσα ειπώθηκαν έχουν επί λέξει ως εξής:

-Χορτομάρης: Να φύγουμε από τον ατομισμό ότι είμαστε ένας. Εγώ πέρα από τον Κουκουρή δεν ξέρω κανέναν άλλον να κάνει orienteering.

-Κουκουρής: Μου επιρρίπτεις ευθύνες;

-Χορτομάρης: Εγώ δεν λέω ότι φέρεις ευθύνη, λέω ποια είναι η αιτία του προβλήματος; Το πρόβλημα είναι ότι είσαι μόνος σου, αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν έχουμε καταφέρει μέχρι και σήμερα αυτό το πράγμα να το απλώσουμε.

-Κουκουρής: Τον σπόρο τον έριξαν σε όλη την Ελλάδα, ειλικρινά. Έχω πάει για σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα.

-Χορτομάρης: Έχουμε μείνει σε αυτό το χαμηλό επίπεδο. Να το πω αλλιώς μιλάτε για έναν σύλλογο, τον ΕΣΑΠ; Γιατί επί 18 χρόνια δεν έγινε ένας δεύτερος; Σε μια δεύτερη φάση μέχρι το τέλος του 2015, να υπάρχουν σύλλογοι σε κάθε πόλη. Εφόσον αυτό το κάνουμε μέχρι το τέλος του 2015, ενδεχομένως αυτό να πάει μέχρι το 2016. Το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ιδρύσουμε μια Ένωση.

Τσολάκης: Ο Σπάρτακος έχει στο καταστατικό του το orienteering γιατί εξακολουθούμε να αναφέρουμε ότι μοναδικός σύλλογος είναι ο ΕΣΑΠ;

Δρόσος: Αυτό είναι θετικό μέχρι τώρα έχετε κάνει κάτι; Έχετε κάνει αγώνες προσανατολισμού;

Τσολάκης: Και να μην έχει κάνει αγώνα, υπάρχει σωματείο με καταστατικό, μπορεί να γίνει ομοσπονδία και με λιγότερους από 20 συλλόγους.

-Κουκουρής: Με βάση τον αθλητικό νόμο πρέπει να υπάρχουν 20 σωματεία και πρέπει το άθλημα να είναι ολυμπιακό. Ολυμπιακό άθλημα δεν προβλέπεται να γίνει.

-Χορτομάρης: Καταθέτει πρόταση η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

-Κουκουρής: Η πρόταση έχει καταθετηθεί εδώ και πολλά χρόνια (χωρίς να προχωρήσει από την ΔΟΕ).

-Χορτομάρης: Ας γίνει Ένωση.

– Δρόσος. Ρε παιδιά εδώ είμαστε 15 άτομα. Μιλάμε για ομοσπονδία;

-Τσολακης: Όποιος θέλει φεύγει.

-Κουκουρής: Δεν είμαστε στο μηδέν, είμαστε πολύ ψηλότερα. Οι ντόπιοι λένε: «Έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρεις»!

-Γ. Δρόσος: Ασχολούνται 10 άνθρωποι με το άθλημα αυτό και έχουμε 10 διαφορετικές απόψεις. Όλοι μας έχουν περάσει. Εσύ (Κώστα Κουκουρή) καταβάλεις μια τεράστια προσπάθεια, όχι πολύ μεγάλη, αλλά τεράστια. Ήρθες εδώ στον Άγιο Γεώργιο δύο μέρες πριν για να τα στήσεις., τώρα θα καθίσεις άλλα δυο μέρες να τα μαζέψεις. (Συνολικά χρειάσθηκαν τέσσερις μέρες για στηθεί ο αγώνας). Να βγούμε τώρα όλοι μαζί να τα μαζέψουμε.

-Κουκουρής: Να σας ω και το εξής τραγελαφικό, για να καταλάβετε τι γίνεται στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Στην Κύπρο πήραν ηλεκτρονικό εξοπλισμό με σκοπό να κάνω διεθνές αγώνες, τον εξοπλισμό του πλήρωσαν 4000€! Το καθένα από αυτά τα «punchers/ μανταλάκια» κοστίζει 150 €. Στον τελευταίο αγώνα που διοργάνωσαν εκεί εκλάπησαν τρία «μανταλάκια», δηλαδή 450 €, χάθηκαν μέσα σε έναν αγώνα.. Ποιος θα τα πληρώσει αυτά;

Αγγέλα: Εδώ θα είχαν κλαπεί και τα 10!

-Κουκουρής: Ο σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει στην τύχη. Πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις. Εδώ έρχεται ένα σχολείο, τι αγώνα θα κάνεις;

-Καραδημητρίου: εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ φίλο του αγωνίσματος που δεν παίρνει μέρος στον αγώνα. Το βασικό πράγμα είναι η συμμετοχή.

-Κουκουρής: Όσοι έρθουν άς ερθουν, έχω πάψει να με απασχολεί αυτό το θέμα. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο δυνατό. Για τη διοργάνωση αυτή στον Άγιο Γεώργιο έπρεπε να κάνω ολόκληρη μετακόμιση.

-Καραδημητρίου. Στα 2 πρώτα πρωταθλήματα, 16 αγώνες, αθροίζουμε βαθμούς, στο τρίτο πρωτάθλημα, 10 αγώνες, θα αθροίζουμε τους 8 καλύτερους.

-Χορτομαρης. Αν θέλουμε να κάνουμε βήματα προς τα μπρος πρέπει να προσεγγίζουμε τους κανόνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

-Δρόσος: Αν θέλουμε να τραβήξουμε τους Έλληνες, πρέπει να το κάνουμε υπό το ερασιτεχνικό πνεύμα. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί και σε πολύ ερασιτεχνικές καταστάσεις.

-Κατσούλης: αν δεν ξεκινήσουμε από κάτω, νομίζω ότι είναι ένα καλό ξεκίνημα για να μπουν οι βάσεις στα διεθνή πρότυπα. Αν δεν ξεκινήσουμε από τα απλά καθημερινά πράγματα, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα διεθνή αγώνα που θα θέλαμε να έρθουν κάποιοι από το εξωτερικό.

-Χορτομάρης: Είμαι αντίθετος στη συλλογή πόντων. Δεν το θεωρώ αυτό το πράγμα πρωτάθλημα, ο αγώνας πρωταθλήματος είναι ένας.

-Καραδημητρίου: Πριμοδοτούνται αυτοί που συμμετέχουν και υποστηρίζουν. Στρατηγική είναι.

-Χορτομάρης: Το ζήτημα είναι ποιος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει. Ως κριτήριο θα μπορούσε να μπει για να συμμετάσχει κάποιος να είναι ο δεύτερος του αγώνας, ο πρωταθλητής θα ορίζεται από έναν αγώνα, όχι από συλλογή πόντων.

-Δρόσος: Ένας αγώνας εδώ στον Άγιο Γεώργιο, επειδή ξέρω το μέρος μπορεί να βγω και πρώτος.

-Κουκουρής: ακριβώς!

-Χορτομάρης: δεν θα γίνεται κάθε φορά στο ίδιο μέρος.

-Στέλιος: αν γίνει εδώ τελικός και πάω εγώ χωρίς το χαρτί επειδή ξέρω που είναι η βρύση. Και πάω καρφί στη βρύση θα βγω πρωταθλητής, αυτό δεν είναι σωστό, δεν είναι δίκαιο. -Χορτομάρης: Από τη στιγμή που δεν ξέρεις τη διαδρομή που χάραξε ο σχεδιαστής….

-Καραδημητρίου: Αυτό που προτείνω εγώ είναι 10 αγώνες στην Ελλάδα, οι 8 καλύτεροι βαθμοί.

-Χορτομάρης: εγώ προσωπικά σε τέτοιο αγώνα δεν θα συμμετάσχω και θα προτείνω αντίθετη άποψη.

-Κουκουρής: Τι προτείνεις;

-Χορτομάρης: Κανόνες Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ο αγώνας είναι ένας. Για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα μπορεί να θέσω κριτήρια.

-Σμυρνιωτοπούλου: όσοι είμαστε εδώ θα κάνουμε πρόταση, συμφωνείς;

-Δρόσος: όχι, Δεν συμφωνεί. Αφού λέει ότι «άμα δεν ψηφιστεί η δική μου πρόταση εγώ δεν θα συμμετάσχω».

-Χορτομάρης ναι, πες το έτσι.

-Στέλιος: να μην είμαστε τόσο απόλυτοι.

-Σμυρνιωτοπούλου: Μόνος μου τρέχω τι θέλω κάνω.

-Στεφανής: δεν είναι σωστό αυτό.

(Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.